+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Krkonoše

Beskydy

Upozornění - Hřebenové túry: nedoporučujeme
Hřebenové túry: nedoporučujeme

Lékařská komise HS ČR,Boží Dar,Krušné Hory, 23.-25.3.2007

Lékařská komise HS ČR,Boží Dar,Krušné Hory,    23.-25.3.2007
Ilustrační foto

Opět po roce se sešla k pracovní schůzce LK HS,tentokráte za účasti lékařů ze všech horských oblastí i za přítomnosti náčelníka HS Jirky Brožka a hlavního metodika Ivoše Doležala.

Jako vždy se hodnotil loňský rok(všem lékařům-23 členů HS a 33 spolupracujících poděkoval za odvedenou práci náčelník HS) a samozřejmě se probíraly úkoly do budoucna.Ještě stále není dopracovaná nová internetová učebnice HS(témata zdravovědy jsou zpracována-zbývá jen doladit formální úpravu stránek)-bude snaha spustit učebnici do začátku základní školy HS.

V rámci doškolování zaměstnanců HS ze zdravovědy LK navrhuje nový systém,který by představoval třídenní školení jedenkrát za tři roky v rámci jednotlivých oblastí,s následným přezkoušením, jak z terorie tak i praxe.Pokud vše půjde dle plánu začalo by se v roce 2008.

Letošní pravidelné doškolování zaměstnanců ze zdravovědy proběhne 12.-13.6. a 18.-19.9. a nosná témata budou poranění břicha,hrudníku a pánve.Součástí bude opět praktický výcvik.

Dluhem z loňského roku zůstává zpracování Etického kodexu záchránáře HS a některých legislativních záležitostí týkajících se zejména povinnosti mlčenlivosti,právní odpovědnosti apod.

V otázce zdravotní způsobilosti k výkonu práce člena HS bude nutné sjednotit postupy sportovních lékařů vykonávajících tyto prohlídky,včetně nutnosti dokladovat zdravotní stav výpisem ze zdravotní dokumentace praktického lékaře.

Testy se zdravovědy pro čekatele letos zpracuje MUDr.Jan Rokyta za Krušné hory do 15.4.2007.

Závěr dvoudenního zasedání proběhl jako již tradičně sportovně- lehounkým výletem v oblasti Klínovce.

Poděkování HS Boží Dar za poskytnutí příjemného prostředí pro schůzku LK

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web | Zobrazit mobilní web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí