+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Krkonoše

Beskydy

Upozornění - Hřebenové túry: nedoporučujeme
Hřebenové túry: nedoporučujeme

Doškolování zaměstnanců HS, Milovy 2006

Doškolování zaměstnanců HS, Milovy 2006
Ilustrační foto

V rámci doškolování zaměstnanců HS v tradičním červnovém termínu proběhlo ve dnech 13.–14. 6. také školení ze zdravovědy. První den byl věnován zejména teorii, kdy nejprve MUDr. Karel Víšek přednášel na téma „Úrazy hlavy a obličeje“ a poté MUDr. Roman Vrbka shrnul nové poznatky týkající se základní neodkladné kardiopulmonální resuscitace v přednášce „KPR dle guidelines 2005“, na kterou návazala praktická ukázka a nácvik na resuscitačních modelech.

Druhý den byl věnován ověření znalostí, kdy za účasti MUDr. Hany Kubinové, výše jmenovaných lékařů a několika zaměstnanců ZZS Jilemnice během celého dopoledne účastníci doškolování ve dvojicích, na třech předem připravených stanovištích, řešili zadané úlohy, které simulovaly možné akutní stavy v terénu. Na první zastávce museli na resuscitačním modelu 5 minut provádět KPR dle metodiky 2005, druhý úkol se týkal obvazové techniky a nakonec byli nuceni řešit simulované poranění krční páteře s míšní lézí a úrazem horní končetiny u cyklisty, včetně nahlášení úrazu na operační středisko ZZS, vyšetření a ošetření na místě s následným transportem. Mezi jednotlivými úkoly si ještě museli najít čas na vyplnění 32 otázek ze zdravovědy ve formě písemného testu.

Při závěrečném hodnocení bylo vytknuto několik drobných chyb při jednotlivých úkolech, nicméně úspěšně prošli všichni zúčastnění.

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web | Zobrazit mobilní web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí