+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Krkonoše

Beskydy

Upozornění - Hřebenové túry: nedoporučujeme
Hřebenové túry: nedoporučujeme

Horská služba nezachraňuje jen životy, věnujeme se i charitativním akcím

Buďte i Vy součástí charitativního výstupu na Sněžku 

V sobotu 28. 5. 2016 proběhne v Peci pod Sněžkou již čtvrtý ročník charitativního výstupu na Sněžku, jehož partnerem je i Horská služba. Organizátorem celé akce je Nadační fond KlaPeto Kateřiny Klasnové a Jaroslava Petrouše. Letošní výstup KlaPeto věnovalo Lilience Klimkové, která se narodila se vzácnou vývojovou vadou bez obou rukou v ramenou.

Horská služba je jako každý rok připravena být součástí výstupu na nejvyšší horu České republiky a nepochybně být po celou dobu trvání akce účastníkům k dispozici. Celá akce je o překonávání bariér a Horská služba si je vědoma náročností terénu, ale i nevyzpytatelnosti počasí na horách. Horští záchranáři nabídnou v případě potřeby transport handicapovaným turistům pomocí speciální dopravní techniky. „Je možné, že z důvodu nepříznivého počasí nepojede lanovka ze Sněžky zpět do Pece a bude potřeba některé účastníky ze Sněžky svést.“, konstatoval náčelník Horské služby Krkonoše Adolf Klepš.

O speciální dopravní technice Horské služby, ale i o jiných záchranných pomůckách se mohou návštěvníci dovědět nebo si dokonce sami vyzkoušet rovněž v rámci připravované prezentace Horské služby na této charitativní akci.

Více informací o charitativním výstupu na Sněžku: www.klapeto.eu/na-snezku-pro-lilienku-pujde-vojtisek-peta-i-simonka/

 

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web | Zobrazit mobilní web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí