+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Krkonoše

Beskydy

Upozornění - Hřebenové túry: nedoporučujeme
Hřebenové túry: nedoporučujeme

Mezinárodní setkání horských služeb v Bulharsku – Ikar 2016

Více než 400 horských záchranářů z celého světa se letos setkává na mezinárodním kongresu Ikar 2016, a to v nejstarším lyžařském středisku v Bulharsku - Borovets, které se nachází 70 km od hlavního města Sofie.

Mezinárodní setkání horských služeb v Bulharsku – Ikar 2016
Ilustrační foto

Letošní kongres je zaměřen na vyhledávací metody před záchranou. 

Horští záchranáři se právě v těchto dnech v rámci kongresu účastní různých přednášek a pracovních workshopů, na kterých jsou předávány nové poznatky a zkušenosti v rámci záchrany života v horském prostředí s důrazem na bezpečnost samotných horských záchranářů.

První den probíhaly v terénu praktické workshopy, které byly zaměřeny na lavinovou problematiku z pohledu pátrání a záchrany života v lavinách.

Jednotlivé přednášky se věnují nejen zkušenostem a problémům všech horských záchranářů, ale jsou zde organizovány i specializované přednášky pro zástupce odborných komisí – lavinové komise, kynologické komise, lékařské komise, letecké komise nebo pozemní komise.

Horská služba ČR má letos na kongresu čtyřčlenné zastoupení.

Mezinárodní setkání horských služeb je každoročně velkým přínosem po odborné, ale i po neformální stránce. Všichni zúčastnění z celého světa si během takovýchto setkání mohou vyměnit své cenné zkušenosti pro co nejefektivnější záchranu lidských životů.

Porovnání prvního a letošního ročníku kongresu IKAR.

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí