+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Krkonoše

Jeseníky

Trofeo Spitzberg 2017

V sobotu, 4. února se na Tanvaldském Špičáku sešli příznivci skialpinismu. Na start závodu TROFEO SPITZBERG se postavilo bezmála padesát mužů a žen.

Trofeo Spitzberg 2017
foto: M.Zavadil

Jednalo se už o třetí ročník tohoto veřejného večerního závodu. Trať připravili členové Horské služby Jizerské hory, součástí závodu jsou totiž i jejich fyzické prověrky. Muži a veteráni šli tři okruhy, přičemž každý okruh vedl přes vrchol Tanvaldského Špičáku, ale pokaždé jinou cestou. Parametry mužské trasy byly 8 km délky a 800m převýšení. Děvčata potom absolvovala o okruh méně, převýšení jejich trasy bylo 540m.

Že se nebude jednat o žádnou procházku, bylo vidět na startovní listině. Účast slíbil vynikající skialpinista a běžec Radek Groh a kluci z Jizerek se rozhodně nechtěli nechat zahanbit. Radar slib dodržel a na startu nechyběl. Hned od začátku se vytvořila šestičlenná skupinka, která na nic nečekala a vzala za to opravdu zostra. Po chvíli si z ní kvůli technickým problémům vystoupil Jarda Petrák a nakonec i Láďa Šplíchal. Vpředu tak zůstala čtveřice Radar, Honza Šámal, Čenda Jirák a Jirka Kafka. Radar nakonec utrhnul i ostatní a se slušným náskokem si dojel pro vítězství. Stříbro bral po tuhém bratrovražedném boji Čenda, bronz Honza Šámal. Na Jirku Kafku zbylo čtvrté místo. Radar prolétnul trasu v čase 47:15, jenom o necelou minutu za nejrychlejší ženou. Tou byla Káťa Trdlová, vítězka zatím všech ročníků. Druhá skončila Šárka Jahodová, která ze své závodnické minulosti vůbec nic nezapomněla a třetí Bára Hejtmánková. Veteránskou kategorii ovládl Radek Oktábec před Pavlem Zachovalem a Jirkou Tauchmanem.

Vyhlášení výsledků proběhlo přímo v cílovém prostoru, parádní ceny věnovali partneři akce HUDY SPORT, K2, SKIARÉNA JIZERKY a Pivovar ROHOZEC. Ten zajistil i občerstvení bezprostředně po závodě. Nechyběla ani bohatá tombola. Velký dík patří Horské službě Jizerské hory za přípravu akce a společnosti SKI Bižu s.r.o., která provozuje lyžařský areál Tanvaldský Špičák za podporu při pořádání a jejím instruktorům za pomoc. A v neposlední řadě i fanouškům za povzbuzování. Celá akce se nesla v pohodovém duchu a doufáme, že tomu bude tak i v dalších letech.

Michal Zavadil

Výsledky

Fotogalerie

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí