+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Krkonoše

Beskydy

Upozornění - Hřebenové túry: nedoporučujeme
Hřebenové túry: nedoporučujeme

Svatovavřinecká pouť

Horská služba se ve čtvrtek 10. 8. 2017 tradičně zúčastnila Svatovavřinecké pouti s výstupem na nejvyšší horu České republiky. Sv. Vavřinec je nejvýše postaveným světcem v celých Krkonoších. Právě jemu je zasvěcena nejvýše položená církevní stavba v Krkonoších, kaple na Sněžce. Pouti se proto každoročně účastní také členové polské i české horské služby.

Pouť začala na parkovišti u kapličky v Peci pod Sněžkou, ráno v 8:30 hod. O několik minut později následoval hromadný odchod účastníků pouti na Sněžku. Kolem 11 hod proběhlo setkání českého a polského procesu u Slezské boudy.

Jako každým rokem poutníky doprovázeli zástupci Horské služby společně s pracovníky národního parku, kteří mj. obohacovali poutníky při výstup o odborný výklad o Krkonoších.

Horská služba také po celou dobu trvání akce zajišťovala zdravotní péči. Horští záchranáři museli letos poskytnout první pomoc v Obřím dole pánovi se srdeční nevolností.

Ve 12 hodin se konala mše svatá pod širým nebem u kaple sv. Vavřince na vrcholu Sněžky. 

Svarovavřinecká pouť na Sněžku je každoročním příjemným duchovním i sportovním zážitkem. Letos přálo pouti i hezké počasí.

Svatovavřineckou pouť si nenechali ujít ani bývalý prezident Václav Klaus, dále pak bývalý 1. místopředseda Senátu PČR Přemysl Sobotka nebo hejtman Libereckého kraje Martin Půta.

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí