+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Krkonoše

Jeseníky

Odešel kamarád, náčelník Adolf Klepš

Adolf Klepš (53 let), dlouholetý člen Horské služby, náčelník oblasti HS Krkonoše, zástupce náčelníka Horské služby České republiky o.p.s. a šéf dobrovolných členů HS, skonal po náhlé srdeční příhodě 10. října 2017 ve Fakultní nemocnici v Hradci Králové.

Odešel kamarád, náčelník Adolf Klepš
Archiv člena HS

Adolf byl pro nás nejen skvělým náčelníkem, obětavým a vynikajícím záchranářem a naprostým profesionálem. Byl především opravdovým kamarádem, na kterého jsme se všichni mohli spolehnout jak během náročných záchranářských zásahů, tak i v osobním životě. Byl skutečným Chlapem, miloval celým srdcem svoji práci a vždy neváhal nasadit vše, když šlo o pomoc jiným.

Adolfe, odešel jsi za našimi vzory Hančem a Vrbatou a Krkonoše tak přišly o dalšího ze svých synů. Budeme na Tebe vždy vzpomínat a připomínat si Tvé jméno spolu s dalšími, kteří obětovali životy horám.

Adolfe, kamaráde, kolego, navždy Horám zdar!

Adolf Klepš je krkonošský rodák, na svět přišel 12. září 1964 ve Vrchlabí. V 80. letech působil jako administrativní pracovník v Okresní správě spojů a v lednu roku 1991 započal svou profesionální kariéru v Horské službě. Zde působí již více než dvacet let. Začínal jako terénní pracovník záchranář, roku 2001 povýšil na náčelníka oblasti Krkonoše. Zde měl zodpovědnost za provoz a řízení oblasti Horské služby, za 200 záchranářů a mezi své úspěchy řadí projekty k prohloubení spolupráce se složkami Integrovaného záchranného systému formou společného výcviku, které vedly mimo jiné i ke zvyšování profesní kvalifikace záchranářů HS. Dále připravoval projekty příhraniční spolupráce s polskými záchrannými službami a projekty norem pro značení lyžařských tratí a turistické značení. 

Roku 2007 se stal předsedou Rady Horské služby, kde měl odpovědnost za celou dobrovolnou členskou základnu. Zde zavedl jednotný způsob řízení a vzdělávání a také dosáhl sjednocení předpisů a nařízení pro obě složky HS. V roce 2010 se stal zástupcem ředitele a roku 2014 byl jmenován členem správní rady.

Bližší informace: Tiskový servis HSČR, GSM: 606 630 593, e-mail: [email protected]

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web | Zobrazit mobilní web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí