+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Krkonoše

Beskydy

Upozornění - Hřebenové túry: nedoporučujeme
Hřebenové túry: nedoporučujeme

Náročné zásahy v Beskydech

Dvě těžká poranění v exponovaném terénu Beskyd museli řešit členové Horské služby.

Náročné zásahy v Beskydech
Ilustrační foto

V prvním případě se jednalo o pád 50 letého muže do 20 metrové strže v oblasti Bílého Kříže. Záchranáři ze stanice Gruň a Bílá se museli k postiženému dostat ledovým terénem ,ošetřit  a pomocí lanové techniky vyprostit. Zraněného s poraněním dolní končetiny následně transportovali terénním vozidlem a předali posádce RZP Frýdlant nad Ostravicí.

Druhý zásah Beskydských záchranářů se odehrál v lokalitě Lysé Hory - Malenovického kotle . 42 letá žena po pádu na zledovatělém terénu  utrpěla zlomeninu hlezenního kloubu. Po ošetření  a v průběhu následného  transportu uslyšeli záchranáři z těžce dostupného exponovaného místa mimo svážnici volání o pomoc . V místě volání lokalizovali ženu 32 let jenž si 15 metrovým pádem ze srázu přivodila zlomeninu dolní končetiny v oblasti bérce. Ženu po ošetření a vyproštění lanovou technikou transportovali na hřebenové rozcestí Ivančena ,kde ji předali posádce LZS Ostrava . 

Oba zásahy ukázaly ,že v současné době jsou turistické chodníky a cesty v Beskydech zledovatělé a Horská služba doporučuje návštěvníkům použití nesmeků !

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web | Zobrazit mobilní web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí