+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Krkonoše

Beskydy

Upozornění - Hřebenové túry: nedoporučujeme
Hřebenové túry: nedoporučujeme

Výjezd MK do Chamonix

V minulém týdnu navštívilo 7 metodiků - instruktorů Horské služby ČR, zastupujících jednotlivé horské oblasti, Francouzské Alpy v okolí známého střediska Chamonix.

Výjezd MK do Chamonix
Ilustrační foto

Cílem jejich výjezdu bylo získání nových poznatků a vlastní zdokonalení se v pohybu v horském terénu. Díky příznivému počasí, které celé akci přálo, záchranáři absolvovali několik túr, například hřebenem Arête des Cosmiques, výstup na Petite Aiguille Verte kuloárem Chevalier, nebo skialpovou túru na Mont Buet. Při těchto výstupech se dbalo zejména na správné plánování, vedení túry a bezpečný pohyb.

Metodici také měli možnost se dva dny účastnit výcviku horských a leteckých specialistů z 330 – skv z Norska, kteří jim předali cenné informace o jejich záchranných postupech. Prohlédli si stanici místních záchranářů z PGHM,  kde jim byl ukázán záchranný materiál a byli zasvěceni do způsobů záchrany v okolí hory Mont Blanc. Měli také možnost navštívit zázemí privátní záchranné organizace Mountain Medic Events, s jejímž fungováním je seznámil sám ředitel společnosti Rémi Devidal.

Metodická komise určitě využije získané zkušenosti ke zlepšení záchranných postupů a zařadí je do vzdělávání záchranářů HS.

 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web | Zobrazit mobilní web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí