+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Krkonoše

Beskydy

Upozornění - Hřebenové túry: nedoporučujeme
Hřebenové túry: nedoporučujeme

Zimní soutěž HS Krušné hory Boží Dar 2020

Klínovec hostil tradiční zimní soutěž záchranářů Horské služby Krušných hor

Zimní soutěž HS Krušné hory Boží Dar 2020
Ilustrační foto

V sobotu 11. ledna proběhla tradiční zimní soutěž oblasti Krušné hory.
Pořadatelství se ujal tentokrát okrsek Boží Dar, kam se akce na poslední chvíli přesunula z Klínů, kde byla v tento termín nedostatečná sněhové pokrývka. Na celkem 43 závodníků čekala 7km trať s převýšením 480 m a to po jediné trase, kterou sněhové podmíky na Božím Daru umožnily - z paty Klínovce po sjezdovkách až k jeho vrcholu a sjezdem zpět do improvizovaného cíle v areálu Neklid.
Nejstrmější část trati v délce 500 metrů bylo nutné absolvovat s lyžemi na batohu. Proběhla také kontrola povinného vybavení a lékárniček.
V cíli pak závodníci absolvovali písemný test ze zdravovědy, kde bylo možné si uškodit do celkového času závodu až třemi trestnými minutami. Nešlo tedy rozhodně jen o formální prozkoušení, ale poměrně náročné otázky zamíchaly i celkovým pořadím.

Završením soutěžního dopoledne byla technická disciplína. V krátkých sprintech účastíci dokazovali svou šikovnost v obsluze skialpinistické výstroje. Nejrychleji zkoušku zvládl Michal Podzimek z okrsku Bouřňák za 2 minuty a 35 sekund, nejpomalejší pak se stejným úkolem zápolil více než 6 minut.
V celkovém hodnocení závodu se sčítaly časy ze skialpové etapy, technické disciplíny i trestů ze zdravovědy. Nejúspěšnější v mladší kategorii do 40 let byl opět Michal Podzimek, v kategorii starší pak Standa Kabeš z okrsku Pernink, který se stal s náskokem 29 sekund i absolutním vítězem celé soutěže.

Fotografie z akce

Autorem fotografií je Tomáš Vrbický

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web | Zobrazit mobilní web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí