+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Krkonoše

Jeseníky

Záchrana muže po pádu ze skály při fotografování

V neděli, dne 12.7. 2020 v 11:45, obdrželi službu konající záchranáři, na stanici HS Tisá, výzvu od dispečinku Zdravotnické záchranné služby Ústeckého kraje (ZZS ÚK). Jednalo se o pád ze skály v oblasti Bürschlické stěny - Rájec, bez bližšího určení. Na místo vyrazila tříčlenná hlídka.

"Po vyzvednutí svědka nehody, který nás blíže navedl na místo úrazu, jsme pacienta vyšetřili a kontaktovali dispečink ZZS ÚK pro další upřesnění místa a stavu zraněného," popsal Jan Mach, zasahující člen Horské služby Krušné hory. "K pádu došlo ze skály, Vstupní brána, z cca 6 - 8 metrů. 41letý pán měl tržnou ránu na hlavě, poraněné pravé rameno a stěžoval si na bolestivé dýchání", doplnil Jan Mach.


Současně byl na místo vyslán vrtulník letecké záchranné služby (LZS) z Ústí nad Labem. Z důvodu nepřístupného terénu musel z paluby vrtulníku slanit k místě zásahu záchranář a lékař LZS. Po ošetření raněného byl muž transportován na heliport u stanice Horské služby, kde došlo k přeložení pacienta do vrtulníku, a dále byl vrtulníkem přepraven do nemocnice v Ústí nad Labem.

"Děkujeme ZZS, LZS z Ústí nad Labem a svědkům nehody za spolupráci," poděkoval všem zúčastněným u tohoto úrazu Jan Mach, zasahující člen Horské služby.

Záchrana muže po pádu ze skály při fotografování
Ilustrační foto

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web | Zobrazit mobilní web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí