+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Krkonoše

Beskydy

Upozornění - Hřebenové túry: nedoporučujeme
Hřebenové túry: nedoporučujeme

Vážný úraz cyklisty na Klínovci

V pátek, dne 17.7.2020 v odpoledních hodinách, 40ti letý cyklista nezvládl jízdu z kopce a na terénní nerovnosti a spadl tak nešťastně, že si okamžitě po pádu na hlavu přivodil bezvědomí.
Naštěstí chvíli poté projížděla stejnou trasu skupina cyklistů, a přestože pád nikdo neviděl, zachovala duchapřítomnost, a cyklisti okamžitě postiženému poskytli první pomoc.
 
Následně kontaktovali linku 155, ta okamžitě kontaktovala dispečink Horské služby v Krušných horách, a na místo následně vyrazila hlídka z Božího Daru. Záchranáři Horské služby, ihned po příjezdu, provedli podrobnější vyšetření, a přestože zraněný byl neustále v bezvědomí, dotyčného stabilizovali a pod neustálým dohledem převezli na místo předání Zdravotnické záchranné službě Karlovarského kraje (ZZS KK). Zraněný byl posléze transportován leteckou záchrannou službou z Plzeň (LZS Plzeň) na specializované pracoviště.
 
Veliké díky patří skupině cyklistů, která na místě provedla první pomoc, a dost možná dotyčnému zachránila život. Dále poděkování patří složkám IZS, ZZS KK a LZS Plzeň, za spolupráci. 
                                             Ještě jednou děkujeme všem za pomoc.
Horská služba, Krušné hory
 
 

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí