+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Krkonoše

Beskydy

Upozornění - Hřebenové túry: nedoporučujeme
Hřebenové túry: nedoporučujeme

Základní škola horské služby

V netradičním termínu, z důvodu pandemie COVID 19, proběhla od 19.9 do 27.9.2020 letní část Základní školy HS.

Základní škola horské služby
foto: P.Horký

Čtyřiadvacet čekatelů na profesní kvalifikaci Člen Horské služby ze všech horských oblastí se tak v minulém týdnu sešlo na Milovech na Českomoravské vrchovině.

První dva dny byly věnovány zdravovědě. Lékařská komise HS, které bychom tímto rádi poděkovali, si připravila zajímavý program, zahrnující prezentace, modelové situace, praktický nácvik resustitace a plno dalších věcí, které budoucí záchranáři určitě využijí ve své záchranářské praxi.

V pondělí následoval fyzický test, čekatelé absolvovali 10 kilometrový běh s náročným horským profilem, vše v časovém limitu. Bohužel 2 čekatelé předepsaný limit nesplnili a museli kurz ukončit.  Ostatní pokračovali v týdenním maratonu přednášek a praktickém výcviku odborností, které jsou součástí kvalifikace Člena Horské služby. Kromě již zmiňované zdravovědy se jednalo o záchranu a pohyb ve skalním terénu, topografii, meteorologii, organizaci záchranných prací a plno dalších znalostí a dovedností patřící k „výbavě“ horského záchranáře.

Celotýdenní snažení pak v sobotu čekatelé završili závěrečnými zkouškami, kde prokázali velmi dobré znalosti a  připravenost. Všichni tak postoupili do zimní části vzdělávání, která proběhne na konci ledna v Krkonoších.

Gratulujeme!!!

                            

 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web | Zobrazit mobilní web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí