+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Krkonoše

Beskydy

Upozornění - Hřebenové túry: nedoporučujeme
Hřebenové túry: nedoporučujeme

Poděkování za pomoc při natáčení sportovního seriálu Skialpem to začalo

Alena Zárybnická a Jiří Hölzel děkují HS ČR za pomoc při natáčení prvních čtyř dílů třetí řady seriálu Skialpem to začalo, které se odehrávají v českých horách – v Krkonoších, Jeseníkách, v Orlických horách a na Šumavě.

Originální a divácky úspěšný sportovní seriál „Skialpem to začalo“ pokračuje třetí sérií, tentokrát osmi dílů. Celá série nese podtitul „Jak si užít zimu“ a bude zaměřena na kompletní vyžití, které zasněžené horské terény nabízejí.

Při skialpové túře na Pancíř na Šumavě vyšlo počasí skvěle (náčelník HS Šumava M. Kocum,A.Zárybnická., J.Hölzel) 

Pořad pro Českou televizi vyrobila společnost North Trappers (norskamoda.cz). Provázet jím budou opět populární čeští moderátoři Alena Zárybnická a Jiří Hölzel. Osm patnáctiminutových dílů poběží od 4. listopadu do 23. prosince každou sobotu na programu ČT Sport. Seriál charakterizují nezvyklé obrazové závěry a dynamické zpracování.

„Ve dvou předcházejících sériích jsme se zaměřili čistě na praotce veškerého lyžování, tedy na skialp, v následujících osmi dílech projedeme osm různých středisek u nás i v zahraničí a v epicentru našeho zájmu budou všechny možné druhy pohybu, které se dají na horách aplikovat - od sjezdovek až po sněžnice,“ říká Jirka Hölzel.

Každým dílem nové série „Skialpu“ diváky provedou známé osobnosti sportu. Mezi nimi běžkařka Kateřina Neumannová, sjezdařka Tina Mazeová, snowboardcrossař Michal Novotný, skicrossař Tomáš Kraus nebo sjezdař a slalomář Filip Trejbal, sjezdař Jure Košir, freerider Robin Kaleta a horský vůdce Karel Kříž. Jednotlivé díly filmařský tým pořídil v Rakousku, Slovinsku, na Slovensku a samozřejmě v České republice.

S nejlepším slovinským skialpinistou Nejcem Kuharem na Krvavci

   Slovinsko - s Jure Koširem na Krvavci

V Říčkách jsme zopakovali s Horskou službou desatero

V rámci natáčení pořadu sbírali moderátoři body na nový invalidní vozík pro handicapovanou sportovkyni Hanu Doležalovou v aplikaci EPP od Skupiny ČEZ – Pomáhej pohybem.  Juniorská mistryně světa v orientačních závodech na horských kolech zůstala po nešťastném pádu upoutána na vozík, ale sportu je stále věrná a nejen na horách je jako doma.

První série seriálu „Skialpem to začalo“ byla odvysílána během zimy 2015/16 a setkala se s velkým diváckým úspěchem. Seriál získal minulý rok v říjnu cenu poroty za Metodické a populárně vzdělávací snímky na 19. ročníku mezinárodního festivalu sportovních filmů a dokumentů Sportfilm Liberec 2016.

Skialpinismu je v českém prostředí stále více oblíbeným sportem s raketovým nástupem zájmu. Jeho kořeny sahají několik tisíc let zpátky do historie Norska. Skialpinismus je totiž disciplína, která dovolí každému vychutnat si hory naprosto komplexně. Řada z nich se na trasy vydává bez základních znalostí oblečení, vybavení a bezpečnosti pohybu na horách. Seriál si proto klade za cíl populární cestou na některá úskalí upozornit, osvětou pomoci předejít potenciálním problémům, ale i nezákonnému pohybu v chráněných oblastech a v neposlední řadě nabídnout vhodné tipy tras a lokací vhodných ke skialpinismu a doplnit jej o další zajímavé aktivity, které jednotlivé oblasti nabízejí.

 Na pořadu se podíleli:

Námět: Alena Zárybnická, Jiří Fidrant

Scénář a režie: Alena Zárybnická, Jiří Hölzel

Střih: Tereza Dondová

Kameramani: Martin Vrbický, Dominik Šlambora, Radomír Dufek, Vlasta Toušek, Petr Šanda, Vojtěch Pollák, Tomáš Eder

Zvuk: Marek Němec

Grafika: Martin Dušek

Produkce: Jiří Fidrant, Tomáš Uglaj, Igor Jícha

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web | Zobrazit mobilní web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí