+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Krkonoše

Jeseníky

Tragický sjezd raftu po sjezdovce

Severní sjezdovou trať zvanou Pařezovka na Klínovci si včera pozdě večer spletla s rozbouřenou horskou řekou skupina podnapilých turistů z Moldávie.

Tragický sjezd raftu po sjezdovce
Ilustrační foto

Těžko říci, zda pod vlivem sázky či furiantství, v každém případě ale pod vlivem alkoholu se sjezdovku pokusili sjet na gumovém říčním raftu. „Na zledovatělém technickém sněhu samozřejmě nezvládli řízení, to ani na raftu a pádly není možné. Vylétli pak do lesa a narazili do stromu. Na místě zůstal jeden těžce zraněný, ostatní se rozutekli,“ uvedl k noční akci náčelník Horské služby Krušné Hory Miroslav Güttner. Dodal, že hazardéři měli naštěstí přilby, jinak je možné, že by muž náraz nemusel přežít a zraněných by bylo víc. Záchranáře kvůli útěku Moldavanů museli zavolat místní, kteří kolem jedenácté večer nehodu zaregistrovali. Tým Horské služby na místě zjistil, že muž, kterého ostatní ponechali v lese, utrpěl mnohočetná zranění. Způsobil si mimo jiné zlomeninu stehenní kosti, zlomeninu bérce a, zřejmě od stromu, sečnou ránu na hlavě. Členové HS jej proto ošetřili, zafixovali vakuovou dlahou a předali posádce sanitního vozu Rychlé zdravotnické pomoci z Karlových Varů. „Sjezdové tratě samozřejmě nejsou v žádném případě určeny pro rafty. V horách se někdy jezdí na gumových kruzích, tratě k tomu určené ovšem na místě nejsou a i kdyby byly, tak vlivem klimatických podmínek na nich není sníh. Ovšem to, co předvedli opilí turisté dnes v noci, zcela překračuje všechny meze,“ důrazně varoval náčelník Güttner.

Bližší informace: Miroslav Güttner, náčelník Horské služby ČR, oblast Krušné hory, GSM:720 510 603, nebo Tiskový servis HSČR, GSM: 606 630 593, E-mail: [email protected]

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web | Zobrazit mobilní web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí