+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Krkonoše

Jeseníky

Koně zdemolovali auto Horské služby

Pár splašených koní dnes odpoledne řádil ve Špindlerově mlýně na pěší zóně u Medvědince, vyklopil saně i s kočím, zranil několik chodců a naboural terénní auto HS.

Koně zdemolovali auto Horské služby
Ilustrační foto

Vše začalo tím, že se koně během vyhlídkové jízdy saní něčeho lekli, splašili se a na úprku obcí vyklopili ze saní turisty i kočího. Během dalších okamžiků zranili i další kolemjdoucí. „My jsme dostali výzvu k neobvyklému zásahu ve čtyři hodiny a okamžitě jsme vyrazili v terénním automobilu. Když jsme přijížděli k cíli cesty, ti splašení koně do nás prudce vlétli. My jsme sice ihned zastavili, ale koně byli v plném trysku,“ komentoval okolnosti neobvyklé akce Adolf Klepš, náčelník Horské služby Krkonoše. Upřesnil, že srážka měla na svědomí úraz jednoho z horských záchranářů, který je nyní v nemocnici s otřesem mozku a podezřením na poranění krční páteře. Automobil HS je na tom ovšem podstatně hůř, je značně zdemolovaný, má zlomenou střechu a hned ráno poputuje do servisu.

K nehodě tedy museli vyjet další členové HS, kteří se ihned pustili do ošetření dalších zraněných. Jen v saních jeli původně kromě kočího čtyři turisté a další jedna kolemjdoucí byla zraněna koňmi přímo na pěší zóně. Splašená zvířata, která si ze srážky s autem odnesla jen menší poranění, se nakonec podařilo chytit a zabránit tak dalším nehodám. „K nehodě jsme povolali i dva sanitní vozy Rychlé zdravotnické pomoci, které pacienty postupně odvezly k dalšímu ošetření do nemocnice. Jak událost na pěší zóně a příčinu splašení koní, tak srážku našeho vozu v současné době šetří Policie ČR,“ dodal ke dnešní záchranné akci náčelník Klepš.

Bližší informace: Adolf Klepš, náčelník Horské služby ČR, oblast Krkonoše, GSM: 606 157 924 nebo tiskový servis HSČR, GSM: 606 630 593, e-mail: [email protected]

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí