+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Krkonoše

Beskydy

Upozornění - Hřebenové túry: nedoporučujeme
Hřebenové túry: nedoporučujeme

Horská služba zasahovala u požáru

Požár rodinného domu v Deštném si dnes v poledne vyžádal kromě hasičů z několika okrsků i zásah členů Horské služby, v hořícím objektu totiž byli lidé.

Horská služba zasahovala u požáru
Ilustrační foto

V horských oblastech je samozřejmostí, že pokud dojde k požáru, který může ohrozit zdraví či život, spolu s hasiči na místo přijedou i členové HS. „Podle našich informací byly v domě osoby, které nemohly z budovy. Předpokládali jsme nějaká poranění, ale nejdříve jsme je museli nějak dostat ven. Naštěstí v budově zůstal jen jeden člověk a toho hasiči vyprostili s pomocí žebříku, před požárem se ukryl v patře,“ popsal ne zcela běžný zásah Josef Hepnar, náčelník Horské služby Orlické hory. Záchranáři poté zjistili, že on i další osoba, které se podařilo z domu uniknout, se nadýchaly kouřových zplodin a utrpěly lehké popáleniny. „Na místě jsme je ošetřili a poté předali posádce sanitního vozu Rychlé zdravotnické pomoci,“ dodal náčelník Hepnar s tím, že likvidace požáru se kromě hasičů z Deštného a Horské služby zúčastnily i další jednotky hasičů z Dobrušky, Rychnova nad Kněžnou a Olešnice včetně speciální zásahové plošiny.

Bližší informace: Josef Hepnar, náčelník Horské služby ČR, oblast Orlické hory, GSM: 606 725 102, nebo Tiskový servis HSČR, GSM: 606 630 593, E-mail: [email protected]

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web | Zobrazit mobilní web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí