Horská služba zasahovala u požáru

Požár rodinného domu v Deštném si dnes v poledne vyžádal kromě hasičů z několika okrsků i zásah členů Horské služby, v hořícím objektu totiž byli lidé.

Horská služba zasahovala u požáru

V horských oblastech je samozřejmostí, že pokud dojde k požáru, který může ohrozit zdraví či život, spolu s hasiči na místo přijedou i členové HS. „Podle našich informací byly v domě osoby, které nemohly z budovy. Předpokládali jsme nějaká poranění, ale nejdříve jsme je museli nějak dostat ven. Naštěstí v budově zůstal jen jeden člověk a toho hasiči vyprostili s pomocí žebříku, před požárem se ukryl v patře,“ popsal ne zcela běžný zásah Josef Hepnar, náčelník Horské služby Orlické hory. Záchranáři poté zjistili, že on i další osoba, které se podařilo z domu uniknout, se nadýchaly kouřových zplodin a utrpěly lehké popáleniny. „Na místě jsme je ošetřili a poté předali posádce sanitního vozu Rychlé zdravotnické pomoci,“ dodal náčelník Hepnar s tím, že likvidace požáru se kromě hasičů z Deštného a Horské služby zúčastnily i další jednotky hasičů z Dobrušky, Rychnova nad Kněžnou a Olešnice včetně speciální zásahové plošiny.

Bližší informace: Josef Hepnar, náčelník Horské služby ČR, oblast Orlické hory, GSM: 606 725 102, nebo Tiskový servis HSČR, GSM: 606 630 593, E-mail: [email protected]