+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Krkonoše

Jeseníky

Smrt Nizozemce na bobech

Osmadvacetiletému turistovi z Nizozemí se včera večer stala osudnou riskantní jízda na bobech na sjezdovce Červená 2 v Harrachově, vjel do lesa a těžce se zranil.

Smrt Nizozemce na bobech
Ilustrační foto

Horská služba dostala hlášení o nehodě krátce před půl desátou od dispečinku Zdravotnické záchranné služby Liberec. Podle informací ležel u sjezdové tratě asi 200 metrů nad hotelem Bellevue muž v bezvědomí. „K nehodě ihned vyjeli dva naši členové na terénní čtyřkolce se saněmi a zdravotnickým vybavením. Další záchranář čekal na sněžném skútru u stanice HS na lékaře ZZS, kterého pak na místo ihned dopravil,“ uvedl k večernímu výjezdu Adolf Klepš, náčelník Horské služby Krkonoše. Dodal, že po příjezdu čtyřkolky členové HS v první řadě postiženého vyprostili z lesa, kam ze sjezdovky vylétl a okamžitě začínají s pokusy obnovit životní funkce. Resuscitace pokračovala i po příjezdu lékaře, který ale po nějaké době byl nucen konstatovat smrt. Vzhledem k okolnostem nehody je celý incident ohlášen Policii ČR a na místě všichni proto čekali, až policisté dorazí. Po ohledání místa a osoby pak přibližně hodinu po půlnoci záchranáři předali tělo pohřební službě. „Vzhledem k tomu, že nehoda se stala po skončení provozní doby lanovek a vleků, je zřejmé, že turista porušil pravidla provozního řádu. Saně a boby na sjezdovou trať v žádném případě nepatří, a to ani ve večerních hodinách,“ upozornil náčelník Klepš. Důrazně varoval, že sjezdovky jsou v důsledku snížení teplot večer a v noci namrzlé, až zledovatělé. Navíc může v případě večerního pohybu na nich dojít ke kolizi s technikou, která je upravuje.

Bližší informace: Adolf Klepš, náčelník Horské služby ČR, oblast Krkonoše, GSM: 606 157 924 nebo tiskový servis HSČR, GSM: 606 630 593, E-mail: [email protected]

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí