+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Krkonoše

Beskydy

Upozornění - Hřebenové túry: nedoporučujeme
Hřebenové túry: nedoporučujeme

Srážka cyklistů s autem

Šumava, 21. června 2014 – Manželský pár asi padesátiletých cyklistů se včera v podvečer střetl s projíždějícím automobilem na křižovatce cyklotrasy a hlavní silnice u Zadní Zvonkové.

Srážka cyklistů s autem
Ilustrační foto

Horská služba dostala výzvu k zásahu ve čtvrt na šest od dispečinku Zdravotní záchranné služby Jihočeského kraje. „Podle informací, které dostali zdravotníci od svědků nehody, byl muž těžce zraněný a v bezvědomí, žena pak jen lehce. Okamžitě jsme vyrazili s potřebným zdravotnickým vybavením a v té chvíli vyletěl i vrtulník Letecké záchranné služby z Českých Budějovic,“ uvedl k okolnostem výjezdu Vladimír Čeřovský, zasahující člen Horské služby Šumava. Po příjezdu na místo záchranáři zjistili, že informace ZZS byly přesné. Muž měl evidentně těžký otřes mozku, nebyl při vědomí a na noze měl velké tržné rány. Žena utrpěla kromě šoku jen menší zranění na noze.

„Ihned jsme muži zkontrolovali životní funkce a po zjištění, že dýchá, jsme mu poskytli základní ošetření, dále krční límec a zafixovali jej do vakuové matrace,“ doplnil Vladimír Čeřovský. Vzápětí na louku vedle místa nehody dosedl vrtulník LZS a lékař si zraněného muže převzal. Posádka jej nato transportovala k dalšímu ošetření do českobudějovické nemocnice. Ženy se ujali zdravotníci Rychlé záchranné služby z Frymburku. Jak se nehoda stala a kdo ji zavinil, nyní šetří Policie ČR. „Je nutné, aby si cyklisté v našem pohoří uvědomili, že cyklostezky často kříží normální silnice. Musejí být proto stále pozorní a sledovat trasu. Opět upozorňuji na nutnost dodržovat Desatero horského cyklisty, které najdou na našich webových stránkách,“ varoval Michal Janďura, náčelník Horské služby Šumava.

Bližší informace: Tiskový servis HSČR, GSM: 606 630 593, e-mail: [email protected]

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web | Zobrazit mobilní web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí