+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Krkonoše

Jeseníky

Pátrání po ztracené lyžařce na Klínovci

Krušné hory, 30. prosince 2014 – Dvaatřicetiletá sjezdová lyžařka dnes kolem jedné hodiny odpoledne odbočila z dámské sjezdové trati na Klínovci do zasněženého a lesnatého terénu a ztratila se.

Pátrání po ztracené lyžařce na Klínovci
Ilustrační foto

Přesto, že u sebe měla nabitý mobilní telefon, bloudila těžko schůdným a nepřehledným terénem přibližně tři hodiny. Teprve s nadcházejícím soumrakem zřejmě pochopila, že se z lesa sama nedostane a zavolala Policii ČR. „Policisté nás obratem kontaktovali s tím, že paní vůbec neví, kde se pohybuje. Předali nám její telefonní číslo a my se s ní spojili a zároveň jsme vyrazili do terénu k pátrací akci,“ uvedl k okolnostem výjezdu Tomáš Černý, zasahující člen Horské služby Krušné hory. Během krátké chvíle vyjelo do lesů kolem klínoveckých sjezdovek a běžeckých tratí devět záchranářů na čtyřech sněžných skútrech, jedné terénní čtyřkolce a v jednom těžkém terénním automobilu.

„Ztracená lyžařka se nám pokoušela přiblížit, kde se nachází, popisovala nám vše, čeho bychom se mohli chytit, ale bez úspěchu. Teprve po více jak dvou hodinách pátrání, přesně v 18:18 jsme jí objevili mezi Liščím kamenem a obcí Suchá,“ doplnil Tomáš Černý s tím, že paní někdy v půli bloudění zahodila lyže a celou trasu, kterou absolvovala, ušla v lyžařských přezkáčích. Jinak byla ale v dobrém zdravotním stavu, jen mírně podchlazená a unavená. „Škoda, že lyžařka neměla v tom mobilu naší aplikaci. Pokud by jí použila, našli bychom jí během několika minut. Takto bloudila zbytečně několik hodin a vzhledem k panujícím podmínkám v Krušných horách mohla dopadnout podstatně hůř,“ komentoval dnešní úspěšnou pátrací akci náčelník Horské služby Krušné Hory Miroslav Güttner.

Bližší informace: Miroslav Güttner, náčelník Horské služby ČR, oblast Krušné hory, GSM:720 510 603, nebo Tiskový servis HSČR, GSM: 606 630 593, e-mail: [email protected]

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web | Zobrazit mobilní web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí