+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Krkonoše

Beskydy

Upozornění - Hřebenové túry: nedoporučujeme
Hřebenové túry: nedoporučujeme

Záchrana opařených dětí v Deštném

Orlické hory, 30. ledna 2015 – Zřejmě během odpolední svačiny se vařícím čajem polily dvě osmileté děti, které si s rodiči užívaly zimních radovánek v jednom z penzionů v Deštném v Orlických horách.

Záchrana opařených dětí v Deštném
Ilustrační foto

Maminky dětí se ihned obrátily s prosbou o pomoc na dispečink Zdravotnické záchranné služby Hradeckého kraje. „Krátce po půl páté pak ZZS požádala o zásah nás s tím, že máme do penzionu nejblíž. Okamžitě jsme na místo vyjeli a zároveň vyrazily i dva sanitní vozy z Opočna a Rychnova nad Kněžnou,“ uvedl k zásahu Josef Hepnar, náčelník Horské služby Orlické hory. Doplnil, že záchranáři po příjezdu ke zraněným dětem zjistili, že mají silné opařeniny na rukou, hlavě, hrudi a na nohou. Obě byly na horách v rámci skupiny maminek s dětmi. Členové HS jim poskytli patřičné ošetření a poté je pomohli naložit do sanitek. Vzhledem k závažnosti poranění byla požádána o součinnost i Letecká záchranná služba, ale vrtulník nemohl kvůli špatnému počasí vzlétnout. Posádky vozů ZZS proto děti převezly k dalšímu ošetření do Fakultní nemocnice v Hradci Králové. Dnešní zásah je mimo jiné i konkrétní ukázkou toho, jak Horská služba zachraňuje nejen zbloudilé či zraněné lyžaře a turisty. Vzhledem k tomu, že naše dojezdové časy jsou v horách v rámci Integrovaného záchranného systému nejkratší, zasahujeme i u problémů, které nastanou v místních obcích,“ uvedl k dnešní záchranné akci náčelník Hepnar.

Bližší informace: Josef Hepnar, náčelník Horské služby ČR, oblast Orlické hory, GSM: 606 725 102, nebo Tiskový servis HSČR, GSM: 606 630 593, e-mail: [email protected]

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web | Zobrazit mobilní web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí