Vyprošťování zapadlých vozidel v Krušných horách

Dne 31.1.2015 v 16:50 obdržela Horská služba Krušné hory výzvu od dispečinku tísňové linky 112, že na silnici mezi Horní Blatnou a Novými Hamry se nachází několik zapadlých automobilů, jejichž posádku tvoří i malé děti a je předpoklad, že vyprošťování může trvat delší dobu. Řidiči vozidel se ocitli na komunikaci, která se v zimním období neudržuje a vzhledem k současným sněhovým podmínkám je nesjízdná. Do této situace se posádky vozidel dostaly díky navigaci, která jim tuto cestu určila. Na místo se neprodleně vypravili členové stanic z okrsku Pernink. V jednu chvíli se na místě nacházelo 7 zapadlých automobilů. Malé děti byly transportovány pomocí sněžného skútru k vozidlu HS, jimž byly převezeny do restaurace v Horní Blatné. Na místě zásahu zůstali pouze řidiči vozidel a členové HS. Ve spolupráci se Správou silnic se podařilo automobily vyprostit. Vše se obešlo bez újmy na zdraví i majetku. Apelujeme na návštěvníku hor, aby si vždy před cestou ověřili sjízdnost předpokládané trasy.

Vyprošťování zapadlých vozidel v Krušných horách