+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Krkonoše

Jeseníky

Mezinárodní soutěž Horské služby opět v Krkonoších

Krkonoše, 23. března 2015 – V pořadí již XXXVII. ročník Mezinárodní soutěže Horské služby proběhne od 25. do 28. března 2015 ve Špindlerově Mlýně. 

Mezinárodní soutěž Horské služby opět v Krkonoších
Start v roce 2012

Soutěž se koná jako memoriál Jana Messnera a Štefana Spusty, záchranářů Horské služby, kteří zahynuli při záchranné akci na Sněžce v roce 1975. Závodů se zúčastní podle posledních přihlášek 30 dvoučlenných družstev. „Družstva budou reprezentovat jednak jednotlivé oblasti Horské služby v ČR, čili Šumavu, Krušné, Jizerské, Orlické Hory, Krkonoše, Jeseníky a Beskydy. Dále přijedou záchranáři ze Slovenska a Polska,“ uvedl k akci Adolf Klepš, náčelník HS Krkonoše. Soutěž je rozdělená do dvou závodních dnů (26. a 27. 3.). První den proběhne tzv. fyzická etapa, dlouhá cca 25 kilometrů, vede mimo jiné po hřebenových partiích Krkonoš a startuje u dolní stanice lanovky na Medvědíně.

Druhý den proběhne tzv. technická část, která sestává z obřího slalomu dvojic a obřího slalomu dvojic se svozným prostředkem. Poté následuje ošetření úrazu na sjezdové trati a svoz zraněného v časovém limitu a ošetření budou hodnotit lékařští komisaři Horské služby. To vše se bude konat na černé sjezdové trati na Medvědíně. V odpoledních hodinách, přibližně v  15.00 proběhne u dolní stanice tamní lanovky slavnostní vyhlášení vítězů.  „Celá soutěž se koná pod záštitou ministryně pro místní rozvoj Ing. Karly Šlechtové. Ta zastupuje nejen ministerstvo jako zřizovatele, ale také přátele a podporovatele Horské služby, ke kterým sama aktivně patří,“ řekl náčelník Klepš. Horská služba zve všechny návštěvníky, aby se přišli podívat na zajímavé sportovní klání, zhodnotit dovednosti členů Horské služby a především povzbudit závodníky při této náročné akci.

Bližší informace: Adolf Klepš, náčelník Horské služby ČR, oblast Krkonoše, GSM: 606 157 924, nebo Tiskový servis HSČR, GSM: 606 630 593, e-mail: [email protected]

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web | Zobrazit mobilní web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí