+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Krkonoše

Beskydy

Upozornění - Hřebenové túry: nedoporučujeme
Hřebenové túry: nedoporučujeme

Další pád paraglidisty

Jeseníky, 27. července 2015 – Šestačtyřicetiletý paraglidista včera v odpoledních hodinách nezvládl let, spadl na sjezdovku na Dolní Moravě a těžce se zranil.

Další pád paraglidisty
Ilustrační foto

Záchranáři dostali informaci o pádu hned po nehodě a okamžitě vyrazili na sjezdovou trať. „Vyjeli dva naši členové a po příjezdu na místo ihned začali zraněného ošetřovat. K nehodě zároveň vyrazil i sanitní vůz s lékařem a po dohodě s dispečinkem linky 155 i vrtulník Letecké záchranné služby z Olomouce,“ uvedl k záchranné akci Michal Klimeš, náčelník Horské služby Jeseníky. Paraglidista, který je z nedaleké obce v okresu Ústí nad Orlicí, utrpěl následkem pádu poranění páteře a zlomeninu nohy. Po příjezdu sanitky se jej ujal lékař, který jej také doprovodil během transportu ve vakuové matraci k čekajícímu vrtulníku. Jeho posádka pak zraněného muže transportovala k dalšímu ošetření do nemocničního zařízení. „V této sezóně se jedná už o druhý pád paraglidisty s vážnými následky. Na místě je proto maximální opatrnost a dodržování všech zásad bezpečnosti při startu i během letu,“ řekl náčelník Klimeš. Připomněl tak nehodu, která se stala před cca 1,5 měsícem, kdy paraglidista spadl na Dlouhých stráních a utrpěl poranění mozku.

Bližší informace: Michal Klimeš, náčelník Horské služby ČR, oblast Jeseníky, GSM: 606 722 352, nebo Tiskový servis HSČR, GSM: 606 630 593, e-mail: [email protected]

 -
 -

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web | Zobrazit mobilní web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí