+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Krkonoše

Beskydy

Upozornění - Hřebenové túry: nedoporučujeme
Hřebenové túry: nedoporučujeme

Krkonoše varují před jízdou bez přilby

Krkonoše, 27. srpna 2015 – Za posledních čtrnáct dnů se jen v Krkonoších staly čtyři nehody cyklisty bez přilby s vážným zraněním a těžkými následky, počet hazardujících jezdců stoupá.

Krkonoše varují před jízdou bez přilby
Ilustrační foto

K poslední nehodě došlo včera odpoledne v Janských Lázních. „Jezdec na horském kole, opět bez ochranné přilby, v plné jízdě spadl a těžce se zranil na hlavě. Po ošetření členy HS si jej převzala posádka vrtulníku Letecké záchranné služby a převezla do Hradce Králové, kde stále bojuje o život,“ uvedl ke včerejší události Adolf Klepš, náčelník Horské služby Krkonoše. Dodal, že v posledních dnech výrazně vzrostl počet nehod a tím i úrazů nejen horských cyklistů, ale zároveň i turistů na horských koloběžkách. „Ke všem těmto nehodám, a řada z nich se stala lidem bez přilby, vždy vyšleme naše záchranáře, a pokud si to závažnost zranění vyžádá, následuje i transport vrtulníkem leteckých záchranářů,“ komentoval situaci v Krkonoších náčelník Klepš.

Upozornil návštěvníky hor, že za několik dní sice končí prázdniny a pohoří zaznamená nižší počet návštěvníků, nicméně opatrnost je stále na místě. „Řadu let se snažíme přesvědčovat cyklisty, že používání ochranných pomůcek při zimních i letních sportech je důležité pro jejich zdraví. Vytvořili jsme ve spolupráci s Besipem Desatero cyklisty na horském kole, což jsou základní bezpečnostní předpisy,“ uvedl Adolf Klepš s tím, že Desatero samozřejmě platí i pro koloběžkáře. „Znovu a znovu upozorňuji na nutnost chránit v horském terénu alespoň hlavu,“ důrazně varoval Klepš.

Bližší informace: Adolf Klepš, náčelník Horské služby ČR, oblast Krkonoše, GSM: 606 157 924 nebo tiskový servis HSČR, GSM: 606 630 593, e-mail: [email protected]

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí