+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Krkonoše

Jeseníky

Úmrtí muže v Jeseníkách

Jeseníky, 8. února 2016 – Devětačtyřicetiletého lyžaře dnes dopoledne zřejmě postihla náhlá srdeční příhoda na sjezdové trati lyžařského areálu Sedlář.

Úmrtí muže v Jeseníkách
Ilustrační foto

Horskou službu vyzval krátce před desátou k zásahu dispečink linky 155 s tím, že muž je podle jejich informací v bezvědomí. „Na Sedláři nemáme stanici, i přesto nám ale cesta netrvala víc, než deset minut. Když jsme k pánovi dojeli, na místě už byli záchranáři Zdravotnické záchranné služby z Vrbna pod Pradědem. Ti se už pokoušeli pacientovi obnovit životní funkce,“ uvedl k výjezdu Jaroslav Tejnský, zasahující člen Horské služby Jeseníky. Členové HS se ihned zapojili do resuscitace. Po krátké době na místo dorazil i lékař a záchranáři pod jeho dohledem umístili muže v bezvědomí do sanitky a dále pokračovali v resuscitaci. Lékař byl ovšem nucen nakonec konstatovat smrt. „Důrazně apeluji na lyžaře, aby pečlivě zvážili, zda jejich aktuální zdravotní stav dovoluje, aby se vydali na sjezdovku, či na běžkařskou túru. V této zimní sezóně to není první případ, který Horská služba v ČR řešila a kde nakonec lékař konstatoval smrt,“ varoval návštěvníky lyžařských areálů Michal Klimeš, náčelník Horské služby Jeseníky.

Bližší informace: Michal Klimeš, náčelník Horské služby ČR, oblast Jeseníky, GSM: 606 722 352, nebo Tiskový servis HSČR, GSM: 606 630 593, e-mail: [email protected]

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web | Zobrazit mobilní web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí