+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Krkonoše

Beskydy

Upozornění - Hřebenové túry: nedoporučujeme
Hřebenové túry: nedoporučujeme

Těžké zranění snowboardisty, příčina neznámá

Krušné hory, 2. dubna 2016 – Třiačtyřicetiletý snowboardista utrpěl dnes dopoledne vážné poranění hlavy na tzv. Dámské sjezdovce na krušnohorském vrchu Klínovec.

Těžké zranění snowboardisty, příčina neznámá
Ilustrační foto

Okolnosti jeho zranění však nejsou vůbec známé. V bezvědomí jej našli na sjezdové trati další lyžaři, kteří také v 10:40 zavolali Horskou službu. „Neexistuje vůbec žádný svědek a na místě nehody jsme kromě poničené přilby nenašli jakékoliv stopy po tom, co se skutečně stalo. Vůbec nevíme, jestli jej někdo srazil, či on sám měl nějaký nebezpečný pád,“ uvedl k nehodě Miroslav Güttner, náčelník Horské služby Krušné hory s tím, že o příčinách nemůže nijak spekulovat.

Záchranáři HS se dostali k muži velice rychle a ihned poté, co zjistili, v jakém stavu se nachází, požádali o spolupráci Leteckou záchrannou službu z Ústí nad Labem. Zraněný muž byl stále v bezvědomí a vše nasvědčovalo vážnému poranění hlavy. „Naši záchranáři mu proto nasadili krční límec a zafixovali jej do vakuové matrace. Následoval velice šetrný převoz k dolní části sjezdovky, na místo, kde mohl přistát vrtulník,“ doplnil Miroslav Güttner. Zde už čekal sanitní vůz Rychlé lékařské pomoci a jeho lékař si muže převzal a dál pokračoval v ošetřování. Posádka vrtulníku LZS poté zraněného, stále v bezvědomí, urychleně transportovala k dalšímu ošetření do nemocnice.

„Končí sezóna a na krušnohorských sjezdovkách se nyní pohybuje relativně málo jezdců. Zvláště v ranních hodinách je podklad ještě umrzlý a velmi tvrdý. To svádí lyžaře i snowboardisty k vysokým rychlostem,“ upozornil náčelník Güttner. Dodal, že právě v takových podmínkách je nutné, aby všichni, kteří se na sjezdovkách pohybují, jezdili se zvýšenou opatrností.

Bližší informace: Miroslav Güttner, náčelník Horské služby ČR, oblast Krušné hory, GSM:720 510 603, nebo Tiskový servis HSČR, GSM: 606 630 593, e-mail: [email protected]

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí