+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Krkonoše

Jeseníky

Na Lysé hoře se zřítil paraglidista

Krkonoše, 19. srpna 2016 – Čtyřiačtyřicetiletý paraglidista se dnes dopoledne zřítil na Lysé hoře u Rokytnice nad Jizerou a velmi těžce se zranil.

Na Lysé hoře se zřítil paraglidista
Ilustrační foto

Hlášení o nehodě dostala krkonošská HS z dispečinku linky 155 těsně před jedenáctou hodinou. „K nehodě vzhledem k hustě zalesněnému a těžce přístupnému terénu vyletěl vrtulník Letecké záchranné služby z Liberce. Nejdříve nabrali na palubu našeho leteckého záchranáře,“ uvedl Adolf Klepš, náčelník Horské služby Krkonoše. Vrtulník poté letěl lokalizovat místo dopadu, které bylo asi 150 m pod vrcholem Lysé hory a cca padesát metrů v lesním porostu vedle modré sjezdovky.

„Další záchranář vyjel z Harrachova jako záložní pomoc a vyvezl přitom přivolané policisty až na sjezdovku, zhruba 400m od místa nehody. Dále už museli všichni pokračovat pěšky,“ doplnil náčelník Klepš. Zraněný paraglidista podle všeho utrpěl poranění bederní páteře a pravděpodobně i vnitřní zranění. „Záchranáři muži nasadili krční límec a umístili jej do vakuové matrace. Vrtulník LZS ho pak v podvěsu vyzdvihl z místa, poté naložil a transportoval k dalšímu ošetření do nemocničního zařízení,“ dodal Adolf Klepš.

Bližší informace: Adolf Klepš, náčelník Horské služby ČR, oblast Krkonoše, GSM: 606 157 924 nebo tiskový servis HSČR, GSM: 606 630 593, e-mail: [email protected]

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí