+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Krkonoše

Jeseníky

Vážné zranění mladého motorkáře

Orlické hory, 17. září 2016 – Mladík na silničním motocyklu včera v podvečer nezvládl řízení v horské zatáčce, vylétl ze silnice a vážně se zranil, zachraňovala ho Horská služba.

Vážné zranění mladého motorkáře
Ilustrační foto

Skupina čtyř motorkářů si včera v ještě krásném počasí vyjela z Hradce Králové na výlet. Na horské silnici mezi chatou Bedřichovka a Masarykovo chatou pak jeden z nich nezvládl stroj v zatáčce. „Jeho kamarád volal přímo nám, takže jsem u nich byl během asi pěti minut. Na místě nehody jsem zjistil, že kolegové se mu už snaží nějak pomoct,“ uvedl k výjezdu Jan Pochobradský, zasahující člen Horské služby Orlické hory.

Dvaadvacetiletý mladík ležel asi pět metrů od silnice a jeho silniční motocykl byl ještě mnohem dál v lese. „Ostatní motorkáři mi říkali, že zraněný chvílemi upadá do bezvědomí. Se mnou ale mluvil zcela normálně a stěžoval si na velmi silnou bolest v kotníku,“ popsal situaci Jan Pochobradský. Ihned tedy mladíka vyšetřil a nasadil mu na dolní končetinu vakuovou dlahu. Pro jistou mu nasadil i krční límec a zafixoval jej do vakuové matrace.

Kontaktoval také dispečink linky 155 Hradeckého kraje a ten k nehodě povolal sanitku Rychlé zdravotnické pomoci. „Pak jsme společně s ostatními motorkáři zraněného přenesli na silnici, naložili do auta a já jsem ho převezl k naší stanici v Deštném,“ doplnil Jan Pochobradský s tím, že zde pak mladíka přeložili do sanitky RZP z Náchodu, která jej dále transportovala do nemocnice v Hradci Králové.

„O příčinách nehody můžeme jen spekulovat, ale on sám nám řekl, že jí mohla být zřejmě prudká změna teploty vozovky. V pátek bylo ještě velmi teplo, asfalt byl vyhřátý, ale v místě nehody je výrazně chladněji a stín mezi stromy,“ komentoval okolnosti nehody Josef Hepnar, náčelník Horské služby Orlické hory. Dodal, že právě z těchto důvodů by měli motorkáři, ale například i cyklisté, v horských oblastech přizpůsobit rychlost a styl jízdy těmto okolnostem.

Bližší informace: Josef Hepnar, náčelník Horské služby ČR, oblast Orlické hory, GSM: 606 725 102, nebo Tiskový servis HSČR, GSM: 606 630 593, e-mail: [email protected]

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web | Zobrazit mobilní web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí