+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Krkonoše

Beskydy

Upozornění - Hřebenové túry: nedoporučujeme
Hřebenové túry: nedoporučujeme

Úmrtí cyklisty v Beskydech

Beskydy, 1. října 2016 – Čtyřicetiletý cyklista včera večer na cestě u Malenovic pod Lysou horou spadl z kola a ztratil vědomí, zasahovala Horská služba, zdravotníci a vzlétl i vrtulník.

Úmrtí cyklisty v Beskydech
Ilustrační foto

K nehodě došlo před půl sedmou, tedy v době, kdy se už stmívá. „Nám událost nahlásil dispečink linky 155 Moravskoslezského kraje. Sdělili nám přesné místo s tím, že posílají i sanitku Rychlé zdravotnické pomoci a Leteckou záchrannou službu z Ostravy,“ uvedl k zásahu Radim Pavlica, náčelník Horské služby Beskydy. Horští záchranáři po příjezdu zjistili, že lidé, kteří nehodu nahlásili, zatím provádějí nepřímou masáž srdce.

„Muž byl stále v bezvědomí a nedýchal. Naši členové i zdravotníci, kteří dorazili současně, se ihned zapojili do resuscitace. V té pokračovali i po příletu vrtulníku s lékařem,“ řekl Radim Pavlica. Pokusy obnovit muži životní funkce trvaly přibližně 45 minut. Poté však byl lékař nucen konstatovat smrt. Vrtulník LZS se proto vrátil zpět na základnu. Okolnosti nehody a příčinu úmrtí nyní šetří Policie ČR.

„Nemůžeme spekulovat o tom, jak k pádu došlo. Cyklista měl veškeré bezpečnostní vybavení, jaké doporučujeme. Faktem ale je, že v horách se v této době už brzo stmívá,“ komentoval nehodu náčelník Pavlica. Varoval proto milovníky horských kol, aby plánovali výlety s ohledem na tuto skutečnost a aby se snažili do cíle dojet vždy ještě za denního světla.

Bližší informace: Radim Pavlica, náčelník Horské služby ČR, oblast Beskydy, GSM: 606 769 011, nebo Tiskový servis HSČR, GSM: 606 630 593, e-mail: [email protected]

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web | Zobrazit mobilní web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí