+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Krkonoše

Beskydy

Upozornění - Hřebenové túry: nedoporučujeme
Hřebenové túry: nedoporučujeme

Cvičení HS prověřilo profesionalitu nových záchranářů

Krkonoše, 6. února 2017 – Od 29. ledna do 5. února proběhly na krkonošské chatě Dvoračky a v jejím okolí zimní kurzy budoucích cvičitelů a členů Horské služby ČR.. 

Cvičení HS prověřilo profesionalitu nových záchranářů
Ilustrační foto

Během tohoto kurzu trénovalo 5 adeptů na cvičitele HS 17 čekatelů pro kvalifikaci Člen HS například práce v lavině, horolezení v zimních podmínkách či pátrání po pohřešované osobě. „Veliký důraz je kladen i na zřejmě nejčastější činnost našich členů, výcvik ošetřování a svozu zraněného lyžaře na sjezdovce, nebo v jiném náročném terénu. To musí zvládnout každý zájemce zcela bezchybně,“ uvedl metodik Horské služby ČR Ladislav Bedeč. Dodal, že veškerá cvičení během Základní školy vedou zkušení instruktoři a lékaři Horské služby.

„Začátek cvičení proběhl v duchu přezkoušení z techniky lyžování. Čekatelé prokazovali své dovednosti v ovládání sjezdových lyží a fyzické prověrky na skialpinistických lyžích,“ řekl Ladislav Bedeč. Podle něj adepti prokázali slušnou úroveň při ovládání lyží a i při skialpinistické etapě splnili poměrně ostrý časový limit, který je posunul do další fáze základní školy Horské služby.

Základní škola HS navázala na letní kurz, který se konal v roce 2016. „Cílem všech účastníků je obstát při zkouškách s co nejlepším hodnocením a stát se tak právoplatným členem Horské služby,“ řekl metodik Bedeč s tím, že teoretických i praktických zkoušek se zúčastnili všichni zájemci a až na několik výjimek všichni splnili kvalifikační podmínky a mohou tak nosit odznak HS. Dodal, že 5 budoucích cvičitelů ještě čeká soustředění ve Vysokých Tatrách a teprve na podzim zkoušky.

Bližší informace Ladislav Bedč, metodik Horské služby ČR, GSM 606 722 353, nebo Tiskový servis HSČR, GSM: 606 630 593, e-mail: [email protected]

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web | Zobrazit mobilní web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí