+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Krkonoše

Beskydy

Upozornění - Hřebenové túry: nedoporučujeme
Hřebenové túry: nedoporučujeme

Horská služba a RaidLight organizují sérii běžeckých závodů po českých pohořích

Praha, Jeseníky, 21. dubna 2017 – Zcela nová série závodů nazvaná 7 pohoří začíná svou tradici v letošním roce, a to prvním závodem už v sobotu 29. dubna v Jizerských horách. Hlavními partnery série jsou francouzská trailrunningová značka RaidLight a Horská služba České republiky. Seriál závodů provede jeho účastníky postupně všemi 7 významnými pohořími České republiky.

Horská služba a RaidLight organizují sérii běžeckých závodů po českých pohořích
Ilustrační foto

Organizace série, trasování a výběr lokalit probíhá ve spolupráci se členy Horské služby ČR. V rámci seriálu byly vybrány trasy výhradně v členitém horském terénu, tedy jen přírodou. Některá úseky jednotlivých závodů přitom povedou cestami, kam se za normálních okolností lidé nedostanou. Běžci se tak mohou těšit na nezvyklé scenérie známých hor.

„Dané tratě jsme ve spolupráci s firmou Raidlight plánovali tak, aby každý běžec měl možnost otestovat svou fyzičku a možná ho závod přesvědčil, aby se stal součástí týmu Horské služby. Plánované tratě jsou totiž stejně obtížné jako fyzické zkoušky členu Horské služby.“ říká Michal Klimeš, náčelník Horské služby Jeseníky a ředitel série 7 pohoří.

Terénní ráz a horské klima ale není určeno jen zdatným trailranningovým nadšencům. Připraveny jsou vždy 2 varianty, kratší trasy s délkou vždy lehce nad 10 km s převýšením cca 500 m a trasy nad 20 km s převýšením okolo 1000 m. Na své si tak přijde i široká veřejnost a děti.

Právě pro děti je zdarma připravený doprovodný program a mini orientační běh, který není postaven na výsledném čase, ale na oblíbené soutěži České hory, kterou Horská služba ČR motivuje rodiny s dětmi k návštěvám českých hor. Skrze aplikaci České hory je možné sbírat virtuální Jetíkovy stopy.

Pro celkové vítěze běžecké série 7 pohoří na tratích 10+ a 20+ v ženské i mužské kategorii bez ohledu na věk je připravena speciální cena – zájezd na trailový závodní víkend do Francie do sídla značky Raidlight v srdci hor Massif de Chartreuse – Chartreuse Trail Festival.

Bližší informace: Michal Klimeš, náčelník Horské služby ČR, oblast Jeseníky, GSM: 606 722 352, nebo Tiskový servis HSČR, GSM: 606 630 593, e-mail: [email protected]

Doplňující informace:

Harmonogram závodu

29. 4. 2017       Jizerské hory

17. 6. 2017       Beskydy

16. 7. 2017       Jeseníky

10. 9. 2017       Krkonoše

23. 9. 2017       Orlické hory

7. 10. 2017       Krušné hory

22. 10. 2017      Šumava

RaidLight

Firmu RaidLight založil v roce 1999 Benoit Lavale, špičkový vášnivý běžec, který se zúčastnil více než 100 ultramaratonů na všech kontinentech Země, zároveň byl součástí francouzského národního trail-runningového týmu. Benoit Laval je nejen významným trailovým běžcem, ale zároveň i textilním inženýrem. Díky tomu už od počátku existence značky navrhuje špičkové vybavení a oblečení určené výhradně pro trail-running a ultra trail. Vybavení RaidLight dokáže perfektně pokrýt požadavky tohoto sportu jak funkčností, tak komplexností spektra produktů určených především pro dlouhý běh v terénu.

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web | Zobrazit mobilní web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí