+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Krkonoše

Beskydy

Upozornění - Hřebenové túry: nedoporučujeme
Hřebenové túry: nedoporučujeme

Těžké zranění koloběžkáře

Jeseníky, 12. srpna 2017 – Velmi těžké zranění si dnes odpoledne přivodil pádem na svodidla jezdec na koloběžce na silnici mezi chatou Ovčárna a parkovištěm „Hvězda“.

Těžké zranění koloběžkáře
Ilustrační foto

Je pravděpodobné, že muž nezvládl sportovní koloběžku v plné rychlosti na svahu asfaltové silnice. „Nás ihned po nehodě zavolala slečna z firmy, která provozuje půjčovnu koloběžek. Když jsme přijeli na místo, zjistili jsme, že ostatní koloběžkáři se muži, který byl při vědomí, snaží pomoci,“ uvedl k výjezdu Jiří Hejtmánek, zasahující člen Horské služby Jeseníky. Dodal, že muž nárazem na svodidla utrpěl velmi těžké tržné poranění tváře.

Záchranáři koloběžkáře ošetřili a jeho zdravotní stav konzultovali s dispečinkem linky 155. Ten k nehodě poslal vůz Rychlé zdravotnické pomoci a také vrtulník leteckých záchranářů. „Posádka sanitky pak poskytla zraněnému infúzi a kolega jel na Hvězdu, kde dosedl vrtulník. Tam naložil lékaře a záchranáře Letecké záchranné služby a odvezl je na místo,“ doplnil Michal Vávra, další zasahující člen HS. Letečtí záchranáři pak v sanitce pacienta převezli k vrtulníku a ten jej transportoval k dalšímu ošetření do nemocnice.

„V posledních letech se sjezd na koloběžkách stává v našich horách velkou atrakcí. I když se jedná o zdánlivě jednoduchou zábavu, faktem je, že při nepozornosti může dojít k ohrožení zdraví či dokonce života,“ komentoval dnešní zásah Michal Klimeš, náčelník Horské služby Jeseníky. Zájemcům o tento sport důrazně doporučil, aby věnovali jízdě veškerou pozornost a vždy dbali na bezpečí své i ostatních koloběžkářů. „Mám za to, že by měli používat při takových sjezdech i rukavice, cyklistické přilby i jiné ochranné pomůcky,“ apeloval Michal Klimeš.

Bližší informace: Michal Klimeš, náčelník Horské služby ČR, oblast Jeseníky, GSM: 606 722 352, nebo Tiskový servis HSČR, GSM: 606 630 593, e-mail: [email protected]

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web | Zobrazit mobilní web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí