+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Krkonoše

Jeseníky

Pátrání po seniorovi z Polska

Jeseníky, 8. září 2017 – Podvečerní pátrací akci po polském seniorovi, který se ztratil včera při hledání hub v oblasti osady Rejvíz, mají za sebou členové HS Jeseníky spolu s policisty a hasiči.

Pátrání po seniorovi z Polska
Vrtulník Policie ČR s termovizí během pátrací akce

Muž se vypravil se synem na houby do ČR včera dopoledne s tím, že odpoledne dorazí k zaparkovanému automobilu. „Když nepřišel, syn zalarmoval Policii ČR a ti nás požádali vzápětí o spolupráci. Ihned jsme tedy svolali naše záchranáře a vyrazili jsme propátrat všechny možné horské cesty v udané lokalitě,“ uvedl k zahájení akce Michal Klimeš, náčelník Horské služby Jeseníky. Do pátrání se zapojilo deset členů HS na třech terénních čtyřkolkách a v pěti automobilech.

Zároveň se záchranáři vyrazili do terénu i dobrovolní a profesionální členové Hasičského sboru. „Než se setmělo, podařilo se nám prohledat skutečně velký prostor, kde by se senior mohl pohybovat, ale zatím bezvýsledně. Policisté se proto rozhodli, že do pátrání zapojí i vrtulník s termovizí,“ doplnil náčelník Klimeš. Kolem osmé hodiny večer ale hlídka Policie ČR našla vyčerpaného houbaře na hranicích s Polskem. Ten podle všeho směřoval místo k automobilu rovnou domů.

„Problém byl v tom, že muž neměl u sebe mobilní telefon. Kdyby ho měl, mohl zavolat nebo jsme ho snad i mohli podle něj lokalizovat. Proto vždy radíme turistům a houbařům, aby na telefon nezapomínali a měli ho nejlépe i s uloženým číslem Horské služby 1210,“ komentoval pátrání Michal Klimeš. Upozornil také, že vzhledem k náročnému a neprostupnému horskému terénu by se houbaři rozhodně neměli vydávat do lesa sami či se příliš vzdalovat od ostatních.

Bližší informace: Michal Klimeš, náčelník Horské služby ČR, oblast Jeseníky, GSM: 606 722 352, nebo Tiskový servis HSČR, GSM: 606 630 593, e-mail: [email protected]

 -

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí