+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Krkonoše

Jeseníky

Jeseníky hlásí nárůst těžkých zranění dětí

Jeseníky, 2. února 2018 – Hned v první den, kdy začaly jarní prázdniny, a do Jeseníků přibylo výrazné množství dětských návštěvníků, řešili členové HS dvě těžká zranění.

Jeseníky hlásí nárůst těžkých zranění dětí
Ilustrační foto

Během odpoledne si osmiletá lyžařka při nezvládnutém pádu poranila stehenní kost. „Bylo evidentní, že je zlomená, to u dítěte znamená velmi těžké zranění. I k dospělému bychom přivolali vrtulník, v případě dívky bylo jasné, že Letecká záchranná služba musí pomoct,“ komentoval událost Michal Klimeš, náčelník Horské služby Jeseníky. Posádka vrtulníku z Olomouce pak dívku transportovala k dalšímu ošetření do nemocnice.

Následně došlo na Červenohorském sedle během jízdy desetiletého chlapce v lese mimo sjezdovou trať k nárazu do stromu. „Měli jsme podezření na poranění páteře. Kromě toho utrpěl i tržnou ránu na krku. Měl vlastně štěstí, že k poranění došlo jen asi dva centimetry od tepny, kousek vedle a nehoda by měla tragické následky,“ uvedl Michal Klimeš. Horští záchranáři i k hochovi povolali vrtulník, ten ale kvůli špatnému počasí nemohl přistát, takž jej nakonec do nemocnice transportoval sanitní vůz.

„V následujících týdnech zažijí Jeseníky vzhledem k postupně pokračujícím jarním prázdninám mnoho hromadných lyžařských zájezdů dětí. Rodiče i pedagogy proto upomínám, aby za všech okolností dbali na bezpečí svých svěřenců,“ důrazně varoval náčelník Klimeš. Dodal, že v první řadě by dospělí měli dohlédnout, aby děti nejezdily mimo určené tratě a měly na sobě všechny důležité bezpečnostní prvky.

Bližší informace: Michal Klimeš, náčelník Horské služby ČR, oblast Jeseníky, GSM: 606 722 352, nebo Tiskový servis HSČR, GSM: 606 630 593, e-mail: [email protected]

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web | Zobrazit mobilní web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí