+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Krkonoše

Jeseníky

11 čekatelů se stalo členy Horské služby

Krkonoše, 8. února 2018 – Jedenáct čekatelů na profesní kvalifikaci Člen Horské služby úspěšně složilo zimní část zkoušky, stali se tak kvalifikovanými horskými záchranáři.

11 čekatelů se stalo členy Horské služby
Ilustrační foto

„Výsledky zkoušky byly jedny z nejlepších za posledních několik let a svědčí o dobré přípravě samotných čekatelů tak i dobré práci oblastních metodiků a cvičitelů z okrsků, kde budou už teď noví členové Horské služby působit,“ pochválil připravenost a schopnosti nových členů HS Ladislav Bedeč, hlavní metodik Horské služby. Dodal, že všichni už úspěšně absolvovali letní část zkoušek.

Zimní část kursu se konala v minulých dnech v Krkonoších. „Po zahajovací fyzické etapě pokračovali účastníci kurzu v dalším výcviku záchranných činností prováděných v zimním období. Cvičili ošetřování zranění na sjezdovce a ve volném terénu, organizování záchranných a pátracích akcí nebo horolezectví,“ uvedl Ladislav Bedeč s tím, že součástí kursu byla meteorologie a práce při lavinové akci.

I přes krajně nepříznivé povětrnostní podmínky po celou dobu trvání byl program beze zbytku splněn a všichni mohli nakonec přistoupit k závěrečné zkoušce. „Ta proběhla poslední den kursu v prostoru chaty Dvoračky a v jejím nejbližším okolí. Přestože počasí čekatelům rozhodně nic neulehčilo, všichni prokázali, že budou platnými členy Horské služby,“ doplnil metodik Bedeč.

Bližší informace: Tiskový servis HSČR, GSM: 606 630 593, e-mail: [email protected]

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web | Zobrazit mobilní web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí