+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Krkonoše

Jeseníky

Pavel Jirsa jmenován náčelníkem HS Krkonoše

Praha, Špindlerův Mlýn, 6. března 2018 – Pavel Jirsa (56), dosavadní pověřený náčelník HS oblasti Krkonoše, byl dnes jmenován na základě řádného výběrového řízení řádným náčelníkem.

Pavel Jirsa jmenován náčelníkem HS Krkonoše
Ilustrační foto

Výběrové řízení bylo vyhlášeno na podzim minulého roku po tragickém skonu dlouholetého náčelníka oblasti Adolfa Klepše. Přihlásili se do něj čtyři uchazeči a 26. ledna 2018 byl po důkladném zvážení všech kandidátů vybrán Pavel Jirsa. „Původně bylo datum jmenování stanoveno podle zadání řízení na 1. května. Vzhledem k tomu, že proti výsledku řízení nebyl podán žádný protest, neviděli jsme důvod, proč jmenování ještě odkládat,“ uvedl František Hadáček, statutární ředitel Horské služby o.p.s.

Pavel Jirsa je od roku 1986 členem Horské služby.  Od dobrovolného člena a sezonního záchranáře se v roce 1996 stal profesionálním záchranářem a na svém kontě má více než 2000 zásahů.  V posledních letech pracoval v HS jako zástupce náčelníka a metodik oblasti.

V roce 1985 se stal instruktorem horolezectví Československého horolezeckého svazu, o devět let později předsedou horolezeckého a skialpinistického klubu SAC Špindlerův Mlýn. V roce 2000 začal působit jako předseda komise závodního skialpinismu při ČHS. V rámci Horské služby absolvoval kurs leteckého záchranáře a poté i cvičitele HS. Skloubil tak profesi i své koníčky, protože mezi jeho hlavní zájmy patří lyžování, horolezectví, skialpinismus a horská cyklistika.

Bližší informace: Tiskový servis HSČR, GSM: 606 630 593, e-mail: [email protected]

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web | Zobrazit mobilní web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí