+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Krkonoše

Jeseníky

Přeshraniční spolupráce české a německé Horské služby

Krušné hory, 27. května 2018 – Tři dny v tomto týdnu spolupracovali členové Horské služby z Bublavy s kolegy ze saské Bergwacht Mühlleithen při povodních, maratónu a společném cvičení.

Přeshraniční spolupráce české a německé Horské služby
Foto ze sobotního cvičení s německými kolegy

„Nejdříve se na nás obrátili ve čtvrtek ve spojitosti s povodněmi, které prudce zasáhly jih Saska, a především německou stranu západních Krušných hor. Všechny tísňové složky v Sasku byly zcela vytížené, takže nás požádali, abychom monitorovali sjízdnost tamních silnic,“ uvedl ke spolupráci našich a německých záchranářů Milan Šulák ze stanice Horské služby Krušné hory v Bublavě. 

V sobotu pak čeští členové Horské služby vypomáhali při běžeckém půlmaratónu, který se konal ve Vogtland Areně v Klingenthalu. „Závodu se zúčastnilo veliké množství závodníků z České republiky, takže jsme nastoupili do sdružených česko-německých hlídek. S kolegy z Mühlleithenu ostatně spolupracujeme už několik let ke vzájemné spokojenosti a tato spolupráce je rok od roku lepší,“ komentoval páteční zdravotní dozor František Götz, další z členů HS Bublava.

V neděli se pak konalo předem domluvené cvičení. „V rámci toho jsme, aniž bychom věděli předem, kdy a co nastane, byli zalarmováni k zásahu u dvou těžce a pěti lehce zraněných osob na druhé straně hranic. Mám za to, že jsme vše zvládli se ctí a naši záchranáři předvedli perfektní a s Němci dokonale koordinovanou akci,“ řekl ke cvičení Miroslav Güttner, náčelník Horské služby Krušné hory. Cvičení se kromě naší a saské HS zúčastnili i policisté a hasiči z obcí Schöneck a Klingenthal.

Bližší informace: Miroslav Güttner, náčelník Horské služby ČR, oblast Krušné hory, GSM:720 510 603, nebo Tiskový servis HSČR, GSM: 606 630 593, e-mail: [email protected]

 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí