+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Krkonoše

Jeseníky

Čekatelé na členství v HS cvičili na Vysočině

Praha, Špindlerův Mlýn, 4. června 2018 – Třiadvacet čekatelů na profesní kvalifikaci Člen Horské služby ze všech horských oblastí v minulých dnech prošlo náročným výcvikem během letní části Základní školy HS.

Čekatelé na členství v HS cvičili na Vysočině
Ilustrační foto

Po pondělní fyzické etapě, která měřila 10 km s náročným horským profilem, skončili 4 čekatelé, kteří nesplnili předepsaný limit pro tuto část zkoušky. „Ostatní pokračovali v týdenním maratonu přednášek a cvičení z odborností, které jsou součástí odborné kvalifikace Člen Horské služby. Kromě dalších dovedností je to zdravověda, organizace a záchrana ve skalním terénu, topografie, horolezectví a orientace v organizaci,“ uvedl k výcviku Ladislav Bedeč, metodik Horské služby o.p.s.

„Sobotní závěrečné zkoušky se zúčastnili všichni absolventi a prokázali velmi dobrou odbornou připravenost, a to hlavně díky dobré práci oblastních metodiků, za což jim děkuji. Všichni postoupili do zimní části, která se koná na konci ledna příštího roku,“ doplnil Ladislav Bedeč.

Připomněl, že zimní část se bude konat v Krkonoších. Čekatele čeká fyzická etapa, dále ošetřování zranění na sjezdovce a ve volném terénu, organizování záchranných a pátracích akcí nebo horolezectví. Kromě toho budou čekatelé trénovat také znalost meteorologie a práci při lavinové akci. Poté je čeká závěrečná zkouška, obvykle v těžkém terénu a v náročných zimních podmínkách.

Bližší informace: Tiskový servis HSČR, GSM: 606 630 593, e-mail: [email protected]

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí