+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Krkonoše

Jeseníky

Pavel Antl jmenován ústředním náčelníkem HS

Praha, Špindlerův Mlýn, 20. srpna 2018 – Ing. Pavel Antl (51), dlouholetý dobrovolný člen HS Krušné hory, byl dnes jmenován na základě řádného výběrového řízení ústředním náčelníkem Horské služby o.p.s.

Pavel Antl jmenován ústředním náčelníkem HS
Ilustrační foto

Výběrové řízení bylo vyhlášeno po schválení nového statutu Horské služby ČR, o.p.s., ve kterém byla tato pozice nově ustavena. Přihlásilo se do něj šest uchazečů - 4 profesionální členové HS, z toho jeden náčelník oblasti, a dva dobrovolní členové. Do užšího výběru postoupili čtyři a nakonec byl komisí vybrán jako nejvhodnější Pavel Antl.

„Ústřední náčelník odpovídá za hlavní činnost HS což je záchranářství a prevence. Pouze velice úzkou a otevřenou spoluprací s náčelníky jednotlivých oblastí lze úspěšně vykonávat tuto pozici. Pan Antl má předpoklady k tomu, stát se vůdčím a stmelujícím článkem pro všechny oblasti, ve kterých HS vykonává svoji činnost,“ uvedl František Hadáček, statutární ředitel Horské služby o.p.s.

Pavel Antl je od roku 1992 členem Horské služby. Jako dobrovolník sloužil především na okrsku Bouřňák v Krušných horách. Od roku 1994 se podílí na přednáškové činnosti o horách a Horské službě.

Vystudoval Vysokou školu báňskou – obor Geodézie a důlní měřictví. Pracoval jako geodet a poté i jako středoškolský pedagog. Je aktivním účastníkem soutěží Horské služby, ve sjezdovém lyžování a atletice působí i jako trenér, kromě toho závodí jako skialpinista.

Bližší informace: Tiskový servis HSČR, GSM: 606 630 593, e-mail: [email protected]

 -

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web | Zobrazit mobilní web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí