+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Krkonoše

Beskydy

Upozornění - Hřebenové túry: nedoporučujeme
Hřebenové túry: nedoporučujeme

Letní sezóna v Krušných horách nekončí

Krušné hory, 21. října 2018 – Krásné suché a slunné počasí přilákalo do Krušných hor v těchto dnech nebývalé množství návštěvníků, s tím však přibylo i množství úrazů.

Letní sezóna v Krušných horách nekončí
Sobotní transport zraněného cyklisty

„Pro nás to znamená větší počet výjezdů ke zraněným po pádu z kol nebo terénních koloběžek a k dalším úrazům, které se mohou přihodit turistům. Včera jsme například vyjeli na pomoc zraněnému cyklistovi na trailu Baron v Trail Parku Klínovec,“ uvedl k současné situaci v oblíbených lokalitách pohoří Miroslav Güttner, náčelník Horské služby Krušné hory.

Na místo vyrazili dva záchranáři na terénní čtyřkolce a v terénním automobilu. „Po příchodu na místo a prvotním ošetření kontaktovali dispečink Zdravotnické záchranné služby Karlovarského kraje. Ten pak pro podezření na poranění páteře aktivoval Leteckou záchrannou službu z Ústí nad Labem,“ popsal zásah Miroslav Güttner.

Záchranáři pacienta zafixovali do vakuové matrace a šetrně jej transportovali na stanici HS na Boží Dar, kde již čekal sanitní vůz. „Poté jsme s přítomnými členy Hasičského záchranného sboru z Božího Daru zajistili místo pro přistání vrtulníku, který pak pacienta převezl k dalšímu ošetření do nemocničního zařízení,“ doplnil náčelník Güttner s tím, že tento případ byl další ukázkovou spoluprací složek Integrovaného záchranného systému při rychlé záchraně a transportu pacienta.

Bližší informace: Miroslav Güttner, náčelník Horské služby ČR, oblast Krušné hory, GSM:720 510 603, nebo Tiskový servis HSČR, GSM: 606 630 593, e-mail: [email protected]

 -
 -

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web | Zobrazit mobilní web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí