+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Krkonoše

Jeseníky

Varování: Zaváté značení

Krkonoše, 14. ledna 2019 – Horská služba Krkonoše upozorňuje turisty, běžkaře i skialpinisty, že na některých místech pohoří může být nyní zcela zaváté tyčové značení.

Varování: Zaváté značení
Ilustrační foto

Vlivem silného větru a přibývajícího sněhu v uplynulých dnech došlo k zavátí značení, podle kterého se lze orientovat v nepříznivých klimatických podmínkách. „Přesto, že tyčové značení podél cest sahá obvykle do výše asi tří metrů, na řadě míst už je pod sněhem. V následujících dnech budeme tyče doplňovat. Návštěvníci pohoří by ale nyní s tím měli počítat a zejména ve vrcholových partiích by se mělo vydávat na túry patřičně vybaveni, pouze za lepšího počasí a se znalostí aktuálních podmínek v terénu,“ varoval Pavel Jirsa, náčelník Horské služby Krkonoše.

Upozornil také, že mnoho turistických stezek je kvůli sněhové nadílce zcela neprůchodných. „Pro celé Krkonoše také platí 3. stupeň lavinového nebezpečí, ale je možné, že zítra stupeň nebezpečí zvýšíme na 4. Kromě toho jsou stromy hustě obalené těžkým sněhem a v lesních porostech tak hrozí zranění padající zlomenou větví, či dokonce celým kmenem,“ doplnil náčelník Jirsa s tím, že podle všech předpovědí budou v následujících dnech v pohoří klimatické podmínky stejné.

Ilustrační foto aktuální situace na horách v ČR:

Bližší informace: Pavel Jirsa, náčelník Horské služby ČR, oblast Krkonoše, GSM: 606 157 923 nebo tiskový servis HSČR, GSM: 606 630 593, e-mail: [email protected]

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web | Zobrazit mobilní web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí