Malá dívka sražena na sjezdovce

Krkonoše, 31. ledna 2019 – Šestiletá dívka dnes dopoledne utrpěla vážné zranění, když ji na sjezdové trati ve skiareálu Benecko srazila dospělá lyžařka.

Malá dívka sražena na sjezdovce
Ilustrační foto zásahu HS

K nehodě došlo kolem jedenácté hodiny a svědci ihned na úraz upozornili Horskou službu. „My víme jen to, že děvčátko lyžovalo spolu s otcem a během jízdy došlo ke střetu s jinou lyžařkou. Ta zcela správně setrvala u nehody a byla k dispozici pro případné dotazy. Nehodu nyní vyšetřuje Policie ČR, takže k okolnostem nemůžeme poskytnout víc informací,“ uvedl Jiří Brožek, zasahující člen Horské služby Krkonoše.

Po konzultaci dívčina zdravotního stavu s dispečinkem linky 155 členové HS malou lyžařku ošetřili a předali Zdravotnické záchranné službě. „Ta na místo nehody vyslala vrtulník leteckých záchranářů a ten holčičku transportoval k dalšímu ošetření do nemocnice,“ doplnil Jiří Brožek s tím, že na krkonošských sjezdovkách je nyní i mimo víkendy plno.

„Sněhová nadílka je vůči milovníkům zimních sportů v tomto období maximálně příznivá. To ale znamená, že sjezdové tratě doslova praskají ve švech a na místě je proto naprostá opatrnost a ohleduplnost k ostatním lyžařům či snowboardistům,“ důrazně varoval návštěvníky pohoří Pavel Jirsa, náčelník Horské služby Krkonoše.

Krkonošská HS se nyní pomalu připravuje na další nápor návštěvníků, který přijde s prvními dny nadcházejících jarních prázdnin. „Jakmile vypuknou, na sjezdových tratích se bude pohybovat mezi dospělými a zkušenými lyžaři mnohem více dětí, než doposud. To znamená, že všichni musejí počítat s tím, že často potkají malé a nezkušené lyžaře. Tomu je nutné přizpůsobit rychlost a styl jízdy,“ upozornil náčelník Jirsa.

Bližší informace: Pavel Jirsa, náčelník Horské služby ČR, oblast Krkonoše, GSM: 606 157 923 nebo tiskový servis HSČR, GSM: 606 630 593, e-mail: [email protected]