Varování před ledovkami

Krkonoše, 22. února 2019 – Horská služba varuje všechny turisty a běžkaře před zledovatělými cestami ve vyšších partiích pohoří, hrozí nebezpečí úrazů.

Varování před ledovkami

Vzhledem k aktuálním klimatickým podmínkám by si všichni měli dávat pozor na zledovatělé turistické cesty i běžkařské trasy. „Dnes v noci v Krkonoších silně pršelo a přes den pak rozmoklý sníh na cestách umrzl. Vytvořily se souvislé ledové plochy a pohyb po nich je velice obtížný a nebezpečný. Během dneška jsme proto ve třech případech museli svážet terénní technikou uvízlé běžkaře,“ důrazně upozornil Pavel Jirsa, náčelník Horské služby Krkonoše. Varoval také turisty, aby se nevydávali na túry bez náležité obuvi a připomněl, že by měli pro zvýšení vlastní bezpečnosti používat tzv. nesmeky.

Bližší informace: Pavel Jirsa, náčelník Horské služby ČR, oblast Krkonoše, GSM: 606 157 923 nebo tiskový servis HSČR, GSM: 606 630 593, e-mail: [email protected]