+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Krkonoše

Beskydy

Upozornění - Hřebenové túry: nedoporučujeme
Hřebenové túry: nedoporučujeme

Pro turistku letěl vrtulník

Beskydy, 21. října 2019 – Komplikované následky měl včerejší pád ženy na turistické stezce v okolí osady Kamenité, zlomila si nohu v oblasti bérce a po ošetření následoval náročný transport.

Pro turistku letěl vrtulník
Foto ze včerejšího zásahu

S výzvou k výjezdu se na horské záchranáře obrátili pracovníci Integrovaného bezpečnostního centra Moravskoslezského kraje. „Už první informace hovořila o tom, že má žena pravděpodobně zlomený bérec. Po příjezdu na místo nehody jsme zjistili, že informace byla přesná. Během ošetření se ale zdravotní stav postižené začal komplikovat,“ popsal záchrannou akci Libor Kluz, zasahující člen Horské služby Beskydy.

Vzhledem k těmto okolnostem rozhodl dispečink IBC o vyslání vrtulníku Letecké záchranné služby z Ostravy. „Paní jsme poté zafixovali a šetrně jí na nosítkách dopravili náročným terénem. Pak jsme jí na naší terénní čtyřkolce transportovali k místu, kde mohl vrtulník přistát. Jeho posádka si zraněnou převzala a dopravila k dalšímu ošetření do nemocničního zařízení,“ doplnil Libor Kluz.

„Turisté často podcení složitost terénu na turistických trasách. Po zdánlivě obyčejném klopýtnutí pak může dojít ke značně komplikovaným zraněním, která vyžadují koordinovaný zásah Horské služby a LZS. Na místě je proto opatrnost i na značených a přehledných cestách,“ komentoval včerejší zásah Radan Jaškovský, náčelník Horské služby Beskydy s tím, že opět musí poděkovat Zdravotnické záchranné službě za výtečnou spolupráci.

Bližší informace: Radan Jaškovský, náčelník Horské služby ČR, oblast Beskydy, GSM: 606 769 016, nebo Tiskový servis HSČR, GSM: 606 630 593, e-mail: [email protected]

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí