+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Krkonoše

Jeseníky

Těžký úraz na elektrokole

Jeseníky, 10. dubna 2020 – Šedesátiletý muž na elektrokole spadl včera odpoledne na cyklostezce nad Pekařovem, přivodil si těžký úraz hlavy a letěl pro něj vrtulník z Olomouce.

Těžký úraz na elektrokole
Foto ze včerejšího zásahu

Na vyjížďku vyrazil ještě s dalšími přáteli a ti ihned zavolali pomoc. „Nás pak kontaktoval dispečink linky 155 Olomouckého kraje. Na místě nehody jsme se pak setkali s posádkou sanitního vozu Zdravotnické záchranné služby. Muž, který po pádu upadl do bezvědomí, v tu dobu už se záchranáři komunikoval,“ uvedl k výjezdu Roman Fišnar, zasahující člen Horské služby Jeseníky.

Cyklista při pádu z kola narazil hlavou na vydlážděný svod vody vedle cyklostezky. „Bohužel neměl přilbu a stejně tak i jeho kamarádi. V tomto případě, jak konstatoval lékař Letecké záchranné služby, která také dorazila, si způsobil frakturu lebky. Spolu se zdravotníky jsme pak stabilizovaného muže šetrně transportovali k vrtulníku. Posádka jej pak převezla k dalšímu ošetření do nemocnice,“ doplnil Roman Fišnar.

Částečné uvolnění krizových opatření v souvislosti s nákazou a krásné slunečné počasí přivedlo do Jeseníků velké množství návštěvníků. „Především lidí na horských kolech a elektrokolech je nyní v horách opravdu hodně. Fakt, že cyklisté nyní mohou jezdit bez ochranné roušky, ovšem neznamená, že by neměli nosit přilbu. Všichni by si měli uvědomit, že tato sice nepovinná, ale velice důležitá součást výbavy zachraňuje zdraví i životy,“ důrazně na cyklisty apeloval Vítězslav Kaller, náčelník Horské služby Jeseníky.

Bližší informace: Vítězslav Kaller, náčelník Horské služby ČR, oblast Jeseníky, GSM: 724 813 296, nebo Tiskový servis HSČR, GSM: 606 630 593, e-mail: [email protected]

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí