+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Krkonoše

Jeseníky

Těžký úraz lyžaře na Ovčárně

Jeseníky, 21. dubna 2020 – Devětačtyřicetiletý muž nezvládl dnes odpoledne ve větší rychlosti sjezd ve skiareálu Ovčárna, zranil se tak těžce, že pro něj musel letět vrtulník.

Těžký úraz lyžaře na Ovčárně
Foto z dnešního zásahu

Horskou službu zalarmovali pracovníci skiareálu přibližně ve čtvrt na jednu. „Jakmile jsme k němu dojeli, zjistili jsme, že má něco s nohou. Vzhledem k velkým bolestem a poloze končetiny jsme měli podezření na zlomeninu. Ihned jsme se proto spojili s dispečinkem linky 155 Moravskoslezského kraje a dohodli se, že ke zraněnému vyšlou sanitní vůz,“ popsal situaci Jiří Hejtmánek, zasahující člen Horské služby Jeseníky.

Záchranáři pak muže zafixovali do vakuové matrace a převezli šetrně na sněžném skútru na nedaleké parkoviště. „Když si pak zraněného převzali zdravotníci, povolali vzhledem k povaze poranění vrtulník Letecké záchranné služby z Ostravy. Její lékař pak potvrdil naše podezření a posádka helikoptéry pacienta transportovala k dalšímu ošetření do nemocnice,“ doplnil Jiří Hejtmánek.

Podle všeho lyžař nezvládl jízdu na v tuto dobu už rozbředlém sněhu. „I přes nouzový stav v zemi je zde mnoho lyžařů, kteří si chtějí užít zřejmě poslední otevřený areál. I když lyžařská sezóna končí, tak by ale měli všichni bezpodmínečně dodržovat Desatero FIS pro bezpečný pohyb na sjezdových tratích,“ varoval Vítězslav Kaller, náčelník Horské služby Jeseníky. Dodal, že kromě rychlé jízdy by lyžaři měli dát pozor na aktuální stav sněhové pokrývky.

Bližší informace: Vítězslav Kaller, náčelník Horské služby ČR, oblast Jeseníky, GSM: 724 813 296, nebo Tiskový servis HSČR, GSM: 606 630 593, e-mail: [email protected]

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí