+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Krkonoše

Beskydy

Upozornění - Hřebenové túry: nedoporučujeme
Hřebenové túry: nedoporučujeme

Záchrana zraněné z náročného terénu

Šestatřicetiletá žena se dnes odpoledne vážně zranila po pádu z celkem malé výšky, do terénu nepříznivého pro motorovou techniku letěl pro pacientku vrtulník.

Záchrana zraněné z náročného terénu
Foto z dnešního zásahu

Po nahlášení nehody v lokalitě boudy Na křižovatce nad Velkou Úpou byl na místě jako první vrtulník Letecké záchranné služby z Hradce Králové. „My jsme se mezitím snažili ke zraněné dostat velmi těžkým terénem nejprve autem a poté terénní čtyřkolkou. Následovali nás zdravotničtí záchranáři z Trutnova, kteří šli ovšem pěšky. Posádka vrtulníku mezitím stačila ženu ošetřit,“ popsal okolnosti výjezdu Tomáš Novák, zasahující člen Horské služby Krkonoše.

Záchranáři poté pacientku připravili k leteckému transportu. „Vzhledem k terénu bylo vyloučené, abychom jí šetrně převezli k místu přistání vrtulníku. Posádka jí proto naložila do podvěsu a spolu s lékařem LZS s ní přeletěla na místo, kde mohli bezpečně přistát. Tam pak zdravotníci ženu definitivně ošetřili a vrtulník ji transportoval k dalšímu ošetření do královéhradecké nemocnice,“ doplnil Tomáš Novák.

Členové Horské služby poté museli bezpečně dopravit posádky sanitních vozů zpět. „Naši záchranáři je bezpečně převezli z místa nehody na čtyřkolce a pak v těžkém terénním automobilu do Velké Úpy. Kromě nich a posádky LZS se na tomto náročném zásahu podíleli i příslušníci Policie ČR a dokonce inspektor provozu Zdravotnické záchranné služby Královéhradeckého kraje,“ dodal k dnešní akci Pavel Jirsa, náčelník Horské služby Krkonoše.

Bližší informace:  Pavel Jirsa, náčelník Horské služby ČR, oblast Krkonoše, GSM: 606 157 923, nebo tiskový servis HSČR, GSM: 606 630 593, e-mail: [email protected]

 -
 -
 -

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí