+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Krkonoše

Jeseníky

Záchranáři zasahovali v Polsku

Krkonoše, 26. srpna 2020 – U nehody po střetu českého motocyklisty s automobilem zasahovali včera odpoledne členové HS na polské straně za hraničním přechodem Malá Úpa.

Záchranáři zasahovali v Polsku
Foto ze včerejšího zásahu

Podle prvních informací při výzvě k zásahu mělo dojít k nehodě na Pomezních boudách. „Nebylo ani jasné, kolik mělo být zraněných a jaká poranění utrpěli. Naši záchranáři ihned vyrazili ze stanice v Peci pod Sněžkou v záchranném vozidle. Během cesty pak dostali upřesňující informace s tím, že nehoda se stala asi 500 metrů za hraničním přechodem, tedy už v Polsku,“ uvedl k výjezdu Pavel Jirsa, náčelník Horské služby Krkonoše.

Na místo zároveň vyrazili i polští záchranáři, hasiči a policie. „Současně s námi vyjeli k nehodě také hasiči z Pece pod Sněžkou, Policie ČR a letečtí a pozemní zdravotničtí záchranáři. Na místo jsme všichni dojeli v podstatě současně a ihned začaly skvěle koordinované záchranné práce. Hasiči se starali o kyvadlový provoz, zajištění havarovaného motocyklu a bezpečí zasahujících, a horští se zdravotnickými záchranáři se věnovali zraněnému motocyklistovi,“ popsal situaci Pavel Jirsa.

Protože se v případě motorkáře jednalo o českého občana, byl následně transportován do nemocnice v Trutnově. „Místo nehody si vzhledem k polskému území přebrala místní policie společně s hasiči z Kowar,“ doplnil náčelník Jirsa s tím, že Horská služba zasahuje vzhledem k dojezdovému času v horách často i u dopravních nehod. Na základě mezinárodních dohod pak může v případě ohrožení zdraví či života zasáhnout i mimo území ČR.

Bližší informace: Pavel Jirsa, náčelník Horské služby ČR, oblast Krkonoše, GSM: 606 157 923, nebo tiskový servis HSČR, GSM: 606 630 593, e-mail: [email protected]

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web | Zobrazit mobilní web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí