+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Krkonoše

Jeseníky

Večerní pátrání v okolí Lipové Lázně

Jeseníky, 28. srpna 2020 – Pátrání po pětaosmdesátiletém seniorovi z Lipové Lázní, který si vyšel ráno na vycházku, se včera večer odehrálo v okolním terénu, hledali jej všechny složky Integrovaného záchranného systému.

Večerní pátrání v okolí Lipové Lázně
Ilustrační foto

Horskou službu oslovila s žádostí o spolupráci Policie ČR krátce před šestou večer s tím, že se pán dosud nevrátil domů. „Po poradě s velitelem pátrací akce nám policisté přidělili prostor Lesního baru v Horní Lipové a Obřích skal pod Ramzovou. Tyto lokality jsme prohledávali nejdříve pomocí terénního automobilu a čtyřkolek. Na pomoc nám dorazil i náš psovod se svým čtyřnohým pomocníkem,“ uvedl k pátrání Ladislav Bedeč, zasahující člen Horské služby Jeseníky.

Hledání po ztraceném seniorovi se zúčastnili kromě Policie ČR a Horské služby i členové Hasičského záchranného sboru. „Na eventualitu, že senior po nalezení nebude v dobrém zdravotním stavu, byli připraveni i zdravotničtí záchranáři. Pán byla nakonec v půl deváté nalezen, podchlazený, dezorientovaný, ale jinak v dobrém zdravotním stavu. Nakonec si jej převzala posádka sanitního vozu Rychlé zdravotnické pomoci,“ uvedl Ladislav Bedeč.

Horská služba upozorňuje, že by se do horského nepřehledného terénu neměli zejména starší senioři vydávat bez doprovodu. „Často se stává, že i místní, tedy znalí okolních lesů, se vydají například na houby s tím, že jdou jen kousek za hranice obce, a přesto zbloudí. Proto je důležité, aby se mimo cesty pohybovali alespoň ve dvojicích a měli u sebe vždy nabitý mobilní telefon,“ důrazně upozornil Vítězslav Kaller, náčelník Horské služby Jeseníky.

Bližší informace: Vítězslav Kaller, náčelník Horské služby ČR, oblast Jeseníky, GSM: 724 813 296, nebo Tiskový servis HSČR, GSM: 606 630 593, e-mail: [email protected]

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web | Zobrazit mobilní web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí